Hava Durumu

Bursa'daki canlı bomba saldırısı ile ilgili flaş açıklama

Bursa'daki canlı bomba saldırısıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan önemli açıklamalar geldi.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki canlı bomba saldırısı ile ilgili flaş açıklama
TBMM'de Bursa'daki saldırıyla ilgili açıklama yapan  Bakan Ala, Adli Tıp Kurumu'nca yürütülen kimlik tespit çalışmalarının tamamlandığını belirterek, " 13 Kasım 1992 Iğdır doğumlu Eser Çali, bu kanlı saldırıyı gerçekleştirmiştir. PKK terör örgütünün üyesi olduğu tespit edildi." diye konuştu.


Bursa'yı kana bulayan terör örgütü PKK üyesi canlı bomba Eser Çali

İçişleri Bakanı Efkan Ala, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursa'daki menfur saldırının gerçekleştiği andan itibaren titizlikle çalıştıklarını belirterek, "Titiz bir çalışma yürüttük. Örgüt bağlantısını daha önce dile getirmiştik. İki ayrı sahte kimlik kullandığı bilgisine ulaştık. Bu çerçevede çalışarak, soruşturmayı sonuçlandırdık." dedi.

DNA'LAR UYUMLU

Adli Tıp Kurumu'nca yürütüllen soruştarmanında sonuçlandığını açıklayan Bakan Ala, " DNA çalışması da sonuçlandı. Elimize sonuçlar ulaştı. Bu çalışmaları da tamamladık. Bildiğiniz gibi olayla ilgili gözaltılar yapıldı. Farklı illerden. Şu an 6 tutuklama var. Soruşturmamız sürüyor yeni gözaltılar ve tutuklamalar olabilir." diye konuştu.

GAZİNTEP SALDIRISININ FAİLİ IŞİD ÜYESİ

Ala Gaziantep saldırısını gerçekleştiren teröristin ise IŞİD ile bağlantılı olduğunu belirtti. Ala, "Gaziantep'teki olayla ilgili soruşturmalar devam ediyor. Orada da gözaltılar var. 50'ye yakın 40 küsür gözaltı var. Gözaltı sayısı artabilir. Saldırıyı gerçekleştiren kişin DAEŞ bağlantılı terör örgütüne üye" diye konuştu.

BAKAN ALA'DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI

"180 BİN KİŞİ 1 MAYIS'I KUTLADI"

Efkan Ala, 180 bin kişinin 1 Mayıs'ı kutladığını anımsatarak şöyle konuştu: "Buradan bütün sendikalara, STK'lara teşekkür ediyorum. Türkiye'nin beklediği şekilde oldu. Bazı bölge sokaklarda ufak tefek can sıkıcı  korsan gösteriler yapıldı. Bunlara ilişkin gözaltılar oldu. Genel itibariyle Türkiye'de 140 etkinlik yapıldı. 200 bine yakın güvenlik gücü görevlendirildi. 64 ilde ve ilçelerde kutlamalar yapıldı." Efkan Ala, Bursa'daki canlı bombamın arama kaydının olup olmadığına ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi: "İki tane farklı kimlik kullanmıştır. Daha sonra ortaya çıktıkça aydınlandıkça paylaşılıyor. Bazı bilgileri erkenden vermek daha sonra elde edilecek bilgilerin zorlanmasını imkansızlaştırıyor. Bizdeki şu anda somut kesim bu bilgiler." 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.