Hava Durumu

Bursa'daki canlı bomba saldırısında yeni bilgi

Bursa’da 27 Nisan Çarşamba günü meydana gelen ve 23 kişinin yaralandığı canlı bombanın saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturma sürdürülüyor. Patlamadan bir gün sonra cesedi İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen teröristin kimliğinin belirlenmesi için DNA ve parmak izi incelemeleri devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2016 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2016 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki canlı bomba saldırısında yeni bilgi
Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin patlamanın ardından başlattığı soruşturma sonucu Bursa, Mardin, Şanlıurfa, İzmir, İstanbul ve Afyonkarahisar'da gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen 8’i kadın 17 şüphelinin ifadelerinde önemli bilgilere ulaşıldı. Soruşturmada, saldırının kilit ismi olan ve Uşak Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu Emine K.’nın bağlantılarıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. İddiaya göre, Emine K.’nın İngiliz menşeili RDX tipi patlayıcıyı verdiği İstanbul’daki bir kadın üniversite öğrencisi patlamadan 10 gün önce bunu çanta içinde Bursa’nın merkez Nilüfer İlçesi Görükle Mahallesi’nde öğrencilerin kaldığı daireye getirrerek, buradan tanıdığı bir erkek öğrenciye verdi. Çantayı teslim ederken de, "Bunlar amcamın kızının eşyaları. Birkaç gün sonra gelecek ve burada bir süre burada kalacak" dedi.  

Patlamadan 4 gün önce intihar saldırısını düzenleyen terörist, otobüsle Şanlıurfa’dan Bursa’ya geldikten sonra elinde adresi bulunan söz konusu eve giderek, çantanın teslim edildiği erkek öğrenciyle buluştu. İki gün evden çıkmadığı bildirilen canlı bomba, patlamadan iki gün önce, çantayı kendisine teslim eden öğrenciyle birlikte metroya binerek kapalı çarşıyı dolaştı. Olay günü de canlı bomba Ulucamii’ye taksi ile giderek eylemi gerçekleştirdi.  

Polisin soruşturması sonucu Emine K., İstanbul’dan çantayı getiren kadın üniversite öğrencisi ve Bursa’dan teslim alan erkek öğrenci de bugün gözaltına alındıktan sonra adliyeye çıkarılan şüpheliler arasında bulunuyor. Ancak, her iki şüpheli de suçlamaları kabul etmezken, bombacıyı karşılayan, çantayı teslim eden ve kapılı çarşıda gezdiren erkek öğrenci ise patlamanın olduğunu telefonla görüştüğü bir arkadaşından öğrendiği ve olayla ilgili olmadığını iddia etti.  

Soruşturma kapsamında en çok adı geçen ve canlı bomba üzerinde sahte kimliği çıkan Sultan Y. ise Afyon’da yaşıyor. Gözaltına alınan Sultan Y.’nin de Emine K. ile bağlantısı bulunuyor. Sultan Y. verdiği ifadesinde, 2013 yılında kimliğini kaybettiğini, ayrıca Emine K.’nın kendisine iş bulacağını söyleyince kimliğinin fotokopisini ona verdiğini iddia etti. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.