Hava Durumu

Bursa'daki 'demokrasi nöbeti'nde evlendiler

Bursa’da, 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinin ardından başlatılan 'demokrasi nöbeti'nin gerçekleştirildiği Demokrasi Meydanı dün gece Melek ve Serkan Çınar çiftinin nikahına da ev sahipliği yaptı. Çiftin nikahını Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali kıydı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki 'demokrasi nöbeti'nde evlendiler
Darbe girişimine karşı 15 Temmuz’dan beri binlerce kişinin toplandığı ve daha sonra adı Demokrasi Meydanı olan Fomara dün gece ilginç bir nikaha ev sahipliği yaptı. Yeni bir hayata adım için nikahlarını Demokrasi Meydanı’nda kıyılmasını isteyen Melek ve Serkan Çınar çiftinin bu istediğini Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali kabul etti. Genç çiftin nikahını demokrasi nöbetinde kıyan Başkan Edebali, "Melek ve Serkan kardeşlerimin nikah akitlerini 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda, milli iradeyi temsil eden insanlarımızın fahri şahitliğinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

'UNUTULMAZ BİR ANI PAYLAŞTIK'

Demokrasi Meydanı'nda 15 Temmuz gecesinden itibaren oluşan birlik ve beraberliğin yanı sıra anlamlı bir olaya da şahitlik ettiklerini aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Gelin ve damat kardeşlerimin hayatlarındaki en önemli anlarını milletimizin darbeye ‘Dur’ diyerek geçit vermediği bu yerde yaşamak istemeleri, bizim aydınlık yarınlarımız için umut verici bir durum. Demek ki milli iradenin temsilcileri için mutluluğu yaşamanın zamanı ve mekanı önemli değil. Bu nikah hem çiftimiz için hem de benim için çok önemli bir hatıra olacak. Kendilerine mutluluklar diliyorum" diye konuştu.

Demokrasi nöbetinde yeni bir hayata ‘merhaba’ diyen Çınar çifti ise ömür boyu unutamayacakları bir an yaşadıklarını söyleyerek, "Bizim mutluluğumuz kadar milletimizin huzur ve mutluluğu da önemli. Onun için hem demokrasi nöbetimizden geri kalmamama hem de mutluluğumuzu daha fazla ertelememek adına nikahımızı meydanda kıymak istedik. Bu isteğimizi geri çevirmeyen ve nikahımızı kıyan Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali'ye teşekkür ediyoruz" dedi.

KARACABEY’DE DE NİKAH VARDI

Bursa’nın Karacabey ilçesinde de düğün salonundan çıkan çift demokrasi nöbetine katıldı. Dünya evine giren Pınar ve İsmail Coşkun çifti, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Cumhuriyet Alanı’nda demokrasi nöbeti tuttu. Yüzlerce kişinin toplandığı Cumhuriyet Alanı’na gelen çift, demokrasi mücadelesine destek verdi. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.