Hava Durumu

Bursa'daki FETÖ davasında tahliye kararı

Gaziantep'te 15 Temmuz darbe girişiminden önce örgüt üyeleriyle bir araya gelip plan yaptıkları iddiasıyla tutuklu 2 sanıktan biri, hamile ve düşük riski olduğu gerekçesiyle adli kontrol kaydıyla serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2016 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2016 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki FETÖ davasında tahliye kararı
Edinilen bilgiye göre, ağustos ayında bir ihbar üzerine gözaltına alınan Gonca ile eşi Halil İbrahim E., FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanırken, babası Sezai E. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 2 tutuklu sanık, yakınları ve avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianamede sanıkları 15 Temmuz darbe girişiminden önce Gaziantep gezisine katıldıkları, buradaki bir otelde örgüt üyeleriyle bir araya gelip, darbeyle ilgili plan yaptıkları açıklandı. Ayrıca sanıkların ‘Lale Gül’ ve ‘Yavuz Tekin’ kod adlarını kullandıklarını belirlendi. Sanıklar hakkında ‘hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve silahlı terör örgütü’ suçlamalarıyla ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açıldı.

Tutuklu sanıklardan Gonca E. kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek, “Örgütte görev aldığım iddiaları yalandır. Ben abla değilim, üniversite hayatım boyunca da hiç bu örgütün yurtlarında kalmadım. FETÖ örgütüyle herhangi bir bağımız yok. Hamileyim ve düşük tehlikem var, bu yüzden tedavi oluyordum. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılmak istiyorum" dedi.

Evinde yapılan aramada ele geçirilen örgütsel dokümanlar ve ‘Lale’ kod adını kullandığı iddialarına ilişkin de konuşan sanık, “Bu kitap ve dergileri kendimi geliştirmek için aldım. İsmim kod adı değil. Lale göbek adımdır” diye konuştu.

Gonca E.’nin tutuklu eşi Halil İbrahim E. ise “Terör örgütü olduğu anayasayla belirtilmeyen bir örgüte üye olduğumuz iddia ediliyor. Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüsten de yargılanıyoruz. Ben tekstilde çalışıyorum satış ve pazarlamada. Kesinlikle bu örgütle bir ilişkim yoktur. Gaziantep gezimizde kaldığımız otelde 40 kişi darbe planı yaptı, deniliyor. Otel merkezi bir yerde, herkes girebilir. Eşimle bizi cemaat tanıştırmadı, biz aynı okulda okuduk. Okuldan sonra evlendik, eşim şu an hamile ve delil karartma olasılığı yok. Onun ve dahi benim de serbest bırakılmamızı istiyoruz. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması talebimiz yoktur” açıklamasında bulundu.
Tutuksuz yargılanan Sezai E. ise “Bunların hiç birini kabul etmiyorum, darbeyle yakından uzaktan ilgim yok. İhbar etmişler bizi 'FETÖ’cü' diye. 30 yıldır Erzurum'da çalışıyorum 6 ay önce Bursa'ya tayin oldum. Emekliyim, 2 katlı ev aldım” şeklinde konuştu.

Duruşma öncesinde sanıklar, avukatların çok para istediğini dile getirerek, barodan avukat istedi. Baronun tahsis ettiği avukatlar, itham edilen suçların delillere dayanmadığını belirterek, müvekkillerinin serbest bırakılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, şahitleri dinledi. Kısa bir aranın ardından mahkeme, hamile olduğu ve düşük riski bulunduğunu belgeleyen Gonca E.’nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, kendisine yurt dışı çıkış yasağı getirilmesine, Halil İbrahim E.’nin tutukluluk halinin ve Sezai E.’nin adli kontrol tedbirinin devamlarına karar vererek, eksik evrakın tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.