Hava Durumu

Bursa'daki kanlı saldırıda gözaltı sayısı 17'ye çıktı

Bursa'da, tarihi Ulucami Batı Kapısı'nda gerçekleşen canlı bomba saldırısıyla ilgili gözaltı sayısı 17'ye çıktı. Afyonkarahisar'da bir kişi daha gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2016 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2016 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki kanlı saldırıda gözaltı sayısı 17'ye çıktı
Üzerindeki bomba düzeneğini patlatan ve 13 kişinin yaralanmasına neden olan kadın teröristin, örgüt bağlantılarının ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalarda daha önce yakalanan Emine K'nın bir akrabası, Afyonkarahisar'da gözaltına alındı.

Patlayıcının Bursa'ya ulaştırılması ve saldırının organizasyonuyla diğer aşamalarında önemli rol oynadığı iddia edilen Emine K'nın akrabasının da yakalanmasıyla gözaltı sayısı 17'ye çıktı.

Bu arada, Şanlıurfa'dan Bursa'ya gelen kadın teröristin içinde bulunduğu yolcu otobüsünün rutin kontroller sırasında İnegöl ilçesinde durdurulduğu, teröristin, "Sultan Y." adına düzenlenmiş sahte kimliği göstererek, kontrol noktasından geçtiği belirlendi.

Tarihi Ulu Cami'nin batı girişi bölümünde, 27 Nisan'da bir kadın terörist üzerindeki bomba düzeneğini patlatmıştı. Teröristin öldüğü olayda yaralanan 13 kişi, Muradiye ve Çekirge devlet hastanelerinde tedavi altına alınmış, bu kişilerden 9'u taburcu edilmişti. Olay sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Bursa, Mardin, Şanlıurfa, İzmir, İstanbul ve Afyonkarahisar'da 16 kişi gözaltına alınmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.