Hava Durumu

Bursa'daki kız isteme cinayetinde flaş gelişme!

Bursa'nın İznik ilçesinde kız isteme meselesinden çıkan silahlı çatışmada, küçük bir kızın ölümüne sebebiyet veren sanığa verilen 25 yıllık cezayı Aile ve Sosyal Bakanlığı davaya müdahil edilmediği için Yargıtay tarafından bozuldu. Yeniden yargılanan sanık tekrardan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2016 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2016 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki kız isteme cinayetinde flaş gelişme!
25 Şubat 2010 tarihinde meydana gelen olayda Hüseyin Y. (28) ve ailesi Fadime B.'yi istemek için Gebze’den Bursa’nın İznik ilçesine geldi. Anlaşmazlık yüzünden iki aile arasında çıkan silah çatışmada 10 yaşındaki Kibariye Y. boynundan aldığı kurşunla hayatını kaybetti. Olayın ardından T.B. tutuklandı. Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada T.B.'ye 25 yıl hapis cezası verildi. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davaya müdahil edilmemesi üzerine Yargıtay kararı bozdu. Yeniden yargılanan T.B., ilk olarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ardından eylem muhtemel kasıtla gerçekleştirmiş bulunduğundan müebbet, yargılama sürecinde iyi hal ve disipline uygun davranışları sebebiyle indirim uygulanarak tekrardan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Müşteki sanıklar T.Y., T.Y., H.Y., M.Y. ve B.Y. İ.B. ise, toplamda 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.