Hava Durumu

'Paralel yapı' operasyonunda adı geçen hastaneye yıkım şoku

Bursa'da 'paralel yapı' ile ilişkili olduğu iddiasıyla soruşturmanın yürütüldüğü ve SGK'nın sözleşme yenilemediği Özel Bahar Hastanesi'nin imara aykırı olarak sonradan yapılan bölümleri belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Paralel yapı' operasyonunda adı geçen hastaneye yıkım şoku
Bursa’da paralel yapıya yakınlığıyla bilinen özel hastanenin bahçe duvarı imara aykırı olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Osmangazi Zabıta Müdürlüğü yıkım ekipleri tarafından dozerle yıkılan duvar yolla birleştirildi. 



Edinilen bilgiye göre, paralel yapı operasyonları kapsamında kamuya ait binanın cemaate yakın olan özel hastaneye usulsüz kiralandığı iddiaları savcılık tarafından araştırılırken, Osmangazi Belediyesi'de imara aykırı yapılan duvar için harekete geçti. .



Hastanenin imara aykırı olduğu belirlenen bahçe duvarı Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkım sırasında hastanenin acil kapısında toplanan hastane personeli yıkıma tepki gösterdi.
Hastane yetkilileri, duvara daha önce İl Özel İdaresi tarafından izin verildiğini öne sürdüler. 

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik (SGK) Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı ile Bursa'da 'paralel yapı' ile bağlantısı olduğu öne sürülen Bahar, Rentıp, Rentıp Diyaliz ve Gemlik RDS'nin sözleşmeleri yenilenmemişti.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.