Hava Durumu

Bursa'daki soydaşlar ikinci kez sandık başında

Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için Bursa’daki soydaşlar 8 sandıkta oy kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2016 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2016 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki soydaşlar ikinci kez sandık başında
2014 yılında yapılan genel seçimlerde Bursa’daki 23 bin seçmenin 42 sandıkta oy kullandığını hatırlatan Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Genel Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özkan, "6 Kasım’da yapılan seçimlerin ilk turunda Bursa’daki sandıklarda 6 bin 200 seçmen oy kullanabildi. Sandık sayısının düşürülmesi ve kril alfabesiyle dilekçe işlemleriyle soydaşın oy kullanması engelleniyor" dedi.

Bulgaristan’da 23 adayın katıldığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turu ve Anayasa’nın 3 maddesinin değiştirilmesi için 6 Kasım’da ilk tur seçimleri yapıldı. Cumhurbaşkanlığı için yeterli çoğunluğa ulaşılmaması nedeniyle bugün seçimlerin ikinci turu gerçekleştiriliyor.

Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) adayı Tsetska Tsaçeva ve Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) adayı emekli general Rumen Radev’in yarıştığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2'nci turunda, Bursa merkezde 6 , İnegöl ve Karacabey’de de birer sandık kuruldu. Bursa’da kayıtlı Bulgaristan vatandaşı 6 bin 200 soydaş 6 Kasım’da yapılan seçimde oy kullanmıştı. Sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemi saat 20.00’de sona erecek.

BAL- GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özkan, soydaşların oy kullanması için dernek olarak çalışmalar yaptıklarını belirterek, kurulan sanık sayısının azlığından yakındı. 2014 yılındaki parlamento seçimlerinde Türkiye genelinde 135, Bursa’da ise 42 sandık kurulduğunu hatırlatan Özkan, "Bu seçimlerde sandık sayısı Türkiye genelinde 35’e Bursa’da ise 8’e düşürüldü. Hem sandık sayısının azalması hem de oy kullanma öncesi getirilen kril alfabesiyle dilekçe uygulaması nedeniyle vatandaşlar zorluk çekiyor. Bu yüzden sabah saatlerinden itibaren sandık başlarına görevli koyduk. Yoğunluk olarak yerlerdeki soydaşları nispeten daha az kalabalık olan yerlere taşıyoruz. Hem sandık sayısının azlığı hem de dilekçe uygulaması soydaşların oy kullanmasını engelliyor. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.