Hava Durumu

Bursa'daki vahşi cinayette karar çıktı

Bursa’da çalıntı motosiklet yüzünden çıkan kavgada bir kişinin ölümüne sebep olmakla suçlanan iki kardeşin duruşmasında karar çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2013 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2013 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki vahşi cinayette karar çıktı

Geçen celsede maktulün yakınlarına başsağlığı dileyerek duruşma salonunun karışmasına sebep olan sanık 14 yıl 2 ay, kardeşi ise 2 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Verilen cezayı çok bulan sanık göz yaşlarını tutamadı.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "adam öldürmek" suçundan 24 yıla kadar hapsi istenen A.S. (26) ve ölümle biten kavgaya karıştıkları iddiasıyla yargılanan kardeşi M.S. (37) son kez hakim karşısına çıktı. Oğlunun öldürüldüğü kavgada M.S.'yi darp ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan baba C.D. (40) ise karar duruşmasına katılmadı.

Geçen yıl kasım ayında motosiklet hırsızlığı yüzünden satır, av tüfeği, döner ve ekmek bıçaklarının konuştuğu kavgada 19 yaşındaki Duran Dernek'in ölümüne sebep olmakla suçlanan sanıklar, son sözlerinde de olaydan duydukları pişmanlığı dile getirdi.

Bir önceki celsede öldürdüğü iddia edilen gencin ailesinden başsağlığı dileyen A.S., son sözünde, olayın bu boyuta gelmesinden üzüntü duyduğunu ifade ederek, “Ağabeyimi korumak için kavgaya girmek zorunda kaldım. Bıçağı ise kendimi korumak için salladım” dedi.

Diğer tutuklu sanık M.S. ise basit bir motosiklet kavgasının bu kadar büyümesinden üzüntü duyduğunu anlattı. Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, A.S.’yi “kasten öldürmek” suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından suçun haksız tahrik altında işlenmesi ve sanığın duruşmadaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme cezayı 14 yıl 2 aya indirdi.
Diğer tutuklu sanık M.S. ise üç ayrı yaralama suçundan toplam 2 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra tahliye edildi.

Davanın tutuksuz sanıklarından maktul Duran Dernek’in babası C.D. hakkındaki yaralama suçundan açılan dava ise kimsenin şikayetçi olmaması üzerine düştü. Verilen ceza karşısında şoke olan sanık A.S.’nin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.