Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"BursaFotoFest" 5 Kasım'da başlayacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliğiyle bu yıl 6'ncısı düzenlenecek "BursaFotoFest", 5-10 Kasım tarihlerinde yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 19:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"BursaFotoFest" 5 Kasım'da başlayacak
Bu yıl "Kent Diyalogları" temasıyla düzenlenen ve Türkiye'nin ilk uluslararası fotoğraf festivali olan organizasyon, 5 Kasım Cumartesi günü saat 16.00'da Cumhuriyet Caddesi'nde gerçekleştirilecek festival yürüyüşüyle başlayacak.

Fotoğraf tutkunlarını Bursa'da buluşturacak festivalde, George Georgiou, Elena Chernyshova, Nevzat Çakır ve Sinan Çakmak gibi dünya çapında isim yapmış fotoğrafçılar anılarını ve çalışmalarını paylaşacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos Gölpark'taki tanıtım toplantısında, bu yıl "Kent Diyalogları" temasıyla düzenlenen festivalin, yurt içi ve yurt dışından toplam 130 fotoğrafçının katılımıyla yapılacağını ve sanatçıların çalışmalarının da Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (AKKM) sergileneceğini belirtti.

Festivalin kentin önemli bir şansı olduğunu ifade eden Altepe, "2011 yılından bu yana Türkiye'nin ve yakın coğrafyanın en önemli sanatsal etkinliklerinden biri haline gelen festivalin bu yıl 6'ncısını gerçekleştiriyoruz. Bursa'nın şansı olan 'BursaFotoFest', dünyanın dört bir tarafındaki fotoğrafa gönül verenleri bu yıl da artan bir coşkuyla Bursa'da buluşturacak." değerlendirmesinde bulundu.

Recep Altepe, festivalin Bursa'yı ve Türkiye'yi marka yapacağını da vurgulayarak, şunları kaydetti:
"BursaFotoFest, her geçen yıl markalaşma yolunda önemli mesafe alıyor. Bundan sonra da gelişerek devam edecek. Her köşesi ayrı bir güzelliğe sahip olan Bursa, fotoğrafa gönül verenler için adeta bulunmaz bir kaynak. Bu nedenle şehrimiz 5 yıldır olduğu gibi bu yıl da 'BursaFotoFest' ile birlikte yüzlerce fotoğraf tutkununu ağırlayacak. 2011 yılında 'Karşılaşmalar' temasıyla, 2012'de 'İnsanlığın İzleri', 2013'de 'Hayatın Renkleri', 2014'de 'Birlikte Yaşamak' ve 2015'de ise 'Göç' başlığıyla düzenlediğimiz festivalimizi, bu yıl 5-10 Kasım tarihlerinde 'Kent Diyalogları' temasıyla gerçekleştiriyoruz. Her yıl Türk ve dünya fotoğrafçılarını Bursa'da buluşturan festivalimizde, bu sene de farklı ülkelerden gelen yerli ve yabancı 130 fotoğraf sanatçısını kentimizde ağırlayacağız."

Festivalin Kosova, İtalya, Rusya, İngiltere, Norveç, Belçika ve Danimarka gibi ülkelerden de birçok fotoğrafçı ve editörü ağırlayacağını bildiren Altepe, Türkiye'den ise aralarında Nevzat Çakır, Sinan Çakmak, Yusuf Murat Şen, Engin Güneysu, Abdullah Hekimhan ve Alberto Modiano gibi isimlerin bulunduğu fotoğrafçıların katılım sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) Başkanı Serpil Savaş ise Bursa'da fotoğraf sanatının gelişmesi adına kentin marka değerine katkı sağlayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, kentin değerlerinin fotoğrafla geleceğe taşınacağını belirtti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.