Hava Durumu

Bursalı çiftçiyi şoke eden ceza

Bursa’nın Uludağ’ın eteklerindeki Büyükorhan İlçesine bağlı Burunca Mahallesi'nde yaşayan ve il dışına çıkmadığını ileri süren 70 yaşındaki çiftçi Hamdi Koçak'a, kamyonetiyle İstanbul-Ankara Otoyolu'nda Hızlı Geçiş Sistemi'ni (HGS) 2 kez ihlal ettiği gerekçesiyle toplam 77 lira para cezası gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı çiftçiyi şoke eden ceza
Büyükorhan'da çiftçilik ve hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Hamdi Koçak adına kayıtlı 16 BKD 66 plakalı kamyonete, İstanbul-Ankara Otoyolu'ndaki otoban girişindeki HGS'yi, 21 Mayıs 2015 ve 13 Kasım 2015 tarihlerinde 2 kez ihlal ettiği gerekçesiyle 38.5'ar liralık iki ayrı idari para cezası kesildi. Postayla gelen ceza karşısında şaşkınlık yaşayan ve uzun yıllardır il dışına çıkmadığını ileri süren Koçak, yanlışlığın düzeltilmesini istediğini söyledi. 

Kamyoneti nisan 2013’te Bursa'dan satın aldığını belirterek, bu tarihten sonra sadece bir kez yine Bursa'ya gittiğini, mahallesinden dışarı çıkmadığını, aracını da kullanması için kimseye vermediğini söyledi. Kamyonetini mahallesindeki işlerinde kullandığını anlatan Koçak, "Bırakın İstanbul, Ankara'yı, askerlik dışında Bursa'dan öteye gitmedim. Eve gelen zarfı açtığımda ceza ile karşılaştım. 2015 yılı içerisinde mayıs ve kasım aylarında 2 defa otoyol ücreti ödemeden geçtiğim ve bu geçişlerden ötürü cezam olduğunu öğrendim. Cezaya itiraz edeceğim" dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.