Hava Durumu

Bursalı denizci Kırım'da öldü! Ailesi cenazeyi almazsa...

"Kırım yasalarına göre ağabeyimin cenazesi ‘sahipsiz’ kabul edilerek yakılacak ve külleri kiliseye teslim edilerek Hıristiyan geleneklerine göre defnedilecek. Sadece 10 gün kaldı"

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2016 07:16
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2016 07:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı denizci Kırım'da öldü! Ailesi cenazeyi almazsa...
Bursa'da yaşayan Sezer Bilim (42), 1 ay önce İstanbul’dan Kırım’a yük götüren ‘Hatice’ isimli kuru yük gemisinde kamarot olarak çalışmaya başladı. 1 çocuk babası 42 yaşındaki Sezer Bilm, 21 Ocak günü Kerç Deniz Sahası’nda gemiden düşerek hayatını kaybetti. Kız kardeşi Yasemin Tülen’e son olarak “Kerç’e geldik. Burada telefon çekmiyor” şeklinde cep telefonu mesajı gönderen Bilin’in ölüm haberini, ailesine, geminin bağlı olduğu denizcilik şirketi verdi.

SADECE 10 GÜN KALDI

Ağabeyinin cenazesini Türkiye’ye getirmek için çaba gösteren Yasemin Tülen, “Kırımlı yetkililer, olayın halen soruşturulduğu gerekçesiyle, ağabeyimin cenazesinin nerede olduğunu söylemiyor, cenazeyi teslim etmiyor. 20 gündür cenazemizi almak için mücadele ediyoruz. Cenazemizi 1 ay içerisinde alamazsak, Kırım yasalarına göre ağabeyimin cenazesi ‘sahipsiz’ kabul edilerek yakılacak ve külleri kiliseye teslim edilerek Hıristiyan geleneklerine göre defnedilecek. Sadece 10 gün kaldı” dedi. “Kardeşim Müslüman’dı ve Müslüman gibi gömülmeli” diyen Tülen, yetkililerden yardım istedi. Yasemin Tülen, “Cenazeyi alarak İstanbul’a getirmek istiyoruz. Bu konuda hükümetimizden yardım bekliyoruz” diye konuştu.

ALMANYA DA TAHİR UNUTMAZ'IN CESEDİNİ YAKMIŞTI

Almanya’nın Trier kentinde yaşayan Tahir Unutmaz, geçtiğimiz yıl 11 Aralık’ta evinde intihar etti. Unutmaz’ın cesedi, ailesine ulaşılamadığı gerekçesiyle 19 Aralık’ta savcılık izniyle yakıldı. Türkiye vatandaşlığından çıkıp Almanya vatandaşlığına geçtiği sırada ‘diniyle’ ilgili bildirimde bulunmadığı için Unutmaz’ın külleri bir kutu içinde Protestan kilisesine teslim edildi ve Hıristiyan usullerine göre düzenlenen cenaze töreninin ardından kilise bahçesindeki mezarlığa gömüldü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.