Hava Durumu

Bursa’nın armut ve ayvası Hollanda’ya

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Tarım A.Ş., Almanya’ya siyah incir ve Hollanda’ya Yenişehir biberi ihracatının ardından şimdi de Hollanda’ya armut ve ayva ihraç ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2016 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2016 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa’nın armut ve ayvası Hollanda’ya
Bursa Büyükşehir Belediyesi, ürünlerin pazarlanması için devreye girdi. Dünya pazarlarında yer bulabilecek kalitede olmasına rağmen, iç piyasada fiyatı oldukça düşen ürünlerin hak ettiği değeri bulması maksadıyla Tarım A.Ş. aracılığıyla ihracata yönelen Büyükşehir Belediyesi, Almanya’ya yapılan siyah incir ve Hollanda’ya yapılan Yenişehir biberi ihracatının ardından şimdi de ayva ve armuda Hollanda pazarında yer buldu. Tarım A.Ş. tarafından üreticiden alınan Santa Maria ve deveci armutları ile ayva taşıyan TIR Gürsu’dan Hollanda’ya gitmek üzere yola çıktı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi, Tarım A.Ş ve Gürsu Ziraat Odası işbirliğiyle Hollanda’ya yeni bir ihracatın gerçekleştirildiğini söyleyerek, “Avrupa’ya armut ve ayva ihracatını yapıyoruz. Bu da bu konuda bir ilk oluyor. Artık yeni dönem, Bütünşehir ve Büyükşehir uygulamasıyla her alanda tarımın desteklenmesi ile sulu tarımın da en güzel şekilde yapılabilmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın örnek olduğunu ifade eden Başkan Altepe, Türkiye de ilk defa bir tarım şirketi kuran Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu sayede kısa bir zamanda hibeler, eğitimler ve ihracat ile üreticiyi desteklediğini belirtti.

Ürünler gerçek değerini buluyor

Büyükşehir’in devreye girmesiyle ihracatı yapılan incir ve biberin değerini bulduğunu ve üreticinin yüzünün güldüğünü kaydeden Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak kaliteli ve yüksek verimli üretim desteklenirken bir yandan da bu ürünlerin pazarlanmasını da önemsiyoruz” dedi.

Üretilen ürünlerin dörtte üçünden fazlasının yurtdışına ihracatının yapıldığını hatırlatan Başkan Altepe, “Dış pazarları da bulabilmek çok önemli. Bizler de Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak tarım şirketimizle birlikte, dış dünyayla köprüleri kurmaya gayret ediyoruz. Bursa’daki üreticinin malı heba olmasın, üreticimiz daha yüksek gelirler elde etsin, köyler göç vermesin ve üretim artarak devam etsin diye çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
Başkan Altepe, tüm dünyaya ihracatın gerçekleşmesi hedefiyle üreticiye destek olmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Üreticilerimizden gelen talepler doğrultusunda hareket ederek meyve ve sebze ihracatı gerçekleştiriyoruz. Bursa’nın dünya çapında en önemli ürünlerinden olan ‘Santa Maria’ ve ‘Deveci’ armutları ile ayvanın ihracatı için çalışmamızı başlattık ve ilk TIR Hollanda’ya gidiyor. Bunlar hep başlangıç” diyerek her geçen gün ihracat ağının genişleyeceğini söyledi.
Başkan Altepe, Gürsu Ziraat Odası ile iyi tarım uygulamaları projesi kapsamında, Avrupa standartlarına uygun ve kaliteli ürünlerin üretiminin gerçekleştirildiğini de dile getirdi.

“Üreticinin emeği heba olmayacak”

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür ederek, “Çiftçimizin, köylümüzün 1 yıl boyunca verdiği emeğin heba olmaması için artık devlet desteğiyle bu işler yürümeye başladı. Bu da üreticimize güven vermiş oldu” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.