Hava Durumu

Bursa'nın konuştuğu vahşette flaş gelişme!

Bursa’nın Kestel ilçesinde annesinin başını duvara vurarak öldüren sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2015 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2015 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın konuştuğu vahşette flaş gelişme!
Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Kocaeli F Tipi Cezaevi’nden katılan sanık, son sözünde annesini şeytan gibi gördüğü için öldürdüğünü söyledi. Mahkeme sanığa hiçbir indirim yapmazken, sanığa yardım etmekle suçlanan arkadaşına da 8 yıl hapis cezası verdi.

5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 'kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen tutuklu sanık T.Y. (26), bugünkü karar duruşmasına tutuklu olarak kaldığı Kocaeli F Tipi Cezaevi’nden SEGBİS yardımıyla katıldı. Sanık T.Y. son sözünde, “Annem büyü yapıyordu, bana büyü yaptığı için ben onu iblis, şeytan gibi gördüm ve öldürdüm. Ne yaptığımın farkında değildim” diye konuştu. Sanığın kendi avukatının istifa etmesi üzerine karar duruşmasına CMK tarafından tayin edilen Avukat Enver Gökmen girdi.

Sanığa yardım etmekle suçlanan tutuksuz sanık O.Y.’nin katılmadığı duruşmaya avukatı Tayfun Gündoğdu geldi. Savcı mütalaasında tutuklu sanık T.Y.’nin ağırlaştırılmış müebbet, tutuksuz sanık O.Y.’nin ise beraatini talep etti.
Maktul Şükriye Yılmaz’ın kardeşi Fahriye Erol ise davaya müşteki olarak katıldı. Müdahil vekili avukat Zeliha Yıldız Kayacı ise her iki sanığın da kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme kısa bir aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme, hükmü video konferans yöntemi ile yüzüne okunan tutuklu sanığı 'kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığa verilen cezaya indirim yapmayan mahkeme heyeti, tutuksuz sanık O.Y.’yi ise 'yardım' suçundan önce müebbet hapis cezasına, ardından duruşmadaki iyi hali sebebiyle cezasını 8 yıl 4 ay cezaya çarptırdı. Tutuksuz sanığın Avukatı Tayfun Gündoğdu kararı temyiz edeceklerini ifade etti.

Geçen yıl Temmuz ayında Kestel Vani Mehmet Mahallesi Nur Sokak'ta bir apartmanda meydana gelen olayda, T.Y. arkadaşlarıyla birlikte alkol aldığı için tartıştığı annesi Ş.Y.’nin (56) başını saçlarından tutarak duvara vura vura öldürmüş, olaydan sonra firar eden şüpheli, polis tarafından yakalanmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.