Hava Durumu

Bursa'nın Kurtuluşu coşkuyla kutlandı

Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2012 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2012 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın Kurtuluşu coşkuyla kutlandı

Kurtuluş törenleri, Tophane'deki Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinin önünden kortej yürüyüşüyle başladı. Bando, kılıç kalkan ve mehter takımı eşliğinde vatandaşlarla beraber yürüyen protokol mensupları yol boyuna dizilen halkı selamladı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Altepe, "Mehmet Akif'e 'Bülbül' şiirini yazdıran Bursa'nın işgali tam 2 yıl, 2 ay, 2 gün sürdü. 11 Eylül 1922 yılında işgal sona erdiğinde, memleketin dört bir yanı bayram etmiştir. Telgraflar çekilmiş, Bursa'nın al sancağına kavuştuğu her yere duyurulmuştur. Bu yüzden 11 Eylül zaferin adıdır. Anadolu insanının cesaretine ve esaretine boyun eğmeyeceğine düşman bir kez daha şahit olmuştur. Ecdadımızın bizlere bıraktığı bu şehri bütün değerleri ile birlikte geleceği taşıma gayretindeyiz. Onların bıraktığı eserlere, kültüre ve emanetlere sahip çıkıyoruz. Maksadımız büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin müstesna şehrini daha yaşanabilir ve modern kılmaktır" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin konuşmalarının ardından şiirler okundu. Program daha sonra mehter konseri, kılıç kalkan ve folklor ekiplerinin ekibinin gösterisiyle devam etti. Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde valilikçe açılan kurtuluş sergisi gezildikten sonra, Çekirge Dobruca Yolu'ndaki Yüzbaşı Rüştü Bey'in mezarına gidilerek duaların okunmasıyla program sona erdi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.