Hava Durumu

Bursa'nın milli gururundan lazer devrimi

Yerli tramvay ve hafif raylı metro aracı üretiminden sonra çok önemli yerli bir yatırıma daha imza atan Durmazlar, yüksek güçlü yerli fiber lazer rezonatörü üretmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2016 06:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2016 06:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın milli gururundan lazer devrimi
Tüm teknolojisi, yazılımı, tasarımı ve modüler yapısı kendi mühendisleri tarafından geliştirilen rezonatör, bundan böyle ithal edilmeyip Bursa'da üretilecek.

Bursa Hakimiyet Gazetesi Köşe Yazarı Serkan İnceoğlu, bugünkü yazısında Durmazlar'ın lazer devrimini kaleme aldı.

İşte İnceoğlu'nun o yazısı:

Türk sanayisinde ‘yerli’ hamlesi!

Türk sanayisinde, dışa bağımlılığı ortadan kaldıran, böylelikle döviz çıkışını önleyen, dış dünyaya öncü ve örnek gelişmeler yaşanıyor.
Bursa, sanayi kenti kimliğini, artık yüksek teknolojiye ve merkez oluşturmaya taşımak isterken, makine ve metal sanayisinde, Durmazlar’dan yeni bir hamle daha geldi.
Pek çok alanda ihtiyacı duyulan ve kullanılan lazer güç kaynağı, Türk sanayisinin üretimiyle artık farklı ve yeni özellikleriyle Durmazlar tarafından üretiliyor.
Teknolojik olarak…
Geliştirilmesinden tasarımına, işleyişinden yazılımına kadar, Bursa’da mühendisler tarafından artık yerli sanayiye kazandırılan rezonatör (Belirli bir frekansta titreşen veya rezonans yapan, belirli frekanslardaki dalgaları iletmeye ya da güçlendirmeye yarayan mekanik veya elektriksel aygıt), fiber teknolojiye dayalı olarak üretildi.
Patenti alınan lazer güç kaynağıyla metal kesilirken, yanı sıra kaynak yapıyor ve metale yazı yazabilme özelliklerini taşıyor.
Dış rekabette güçlenilen otomotiv, havacılık, tıp, elektronik ve savunma sanayilerinin tamamına hizmet verebilen cihaz, zaman yönetimi ve maliyet tasarrufuyla dikkati çekiyor.
İşletmelerde kullanılan sistem ve uygulamalar için önem taşıyan teknik destek, Durmazlar’ın üretimiyle ülkede, daha iyi koşullarla yapılabilecek.
Türk sanayisine öncelik gösterilen araştırma ve geliştirme çalışmaları (AR-GE), Durmazlar’da yıllardır başarıyla yürütülüyor.
Başarı Durmazlar’ın, gurur Türkiye’nin!
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.