Hava Durumu

Bursa'ya dev üniversite hastanesi

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul'daki Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne bağlanarak, üniversite hastanesi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'ya dev üniversite hastanesi
Kamu Hastaneleri Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye genelindeki 55 eğitim ve araştırma hastanesi, üniversite hastanesine dönüştü.Tedavi hizmetinin yanı sıra akademik faaliyetlerin de yürütüleceği hastanelerde, üniversitenin öğretim üyeleriyle ortak kullanım alanı olacak.Böylece akademik ve teorik faaliyet yürüten akademisyen ve öğrenciler, hastanelerde kolaylıkla çalışma imkanı bulabilecek.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, yaptığı açıklamada, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan doktorların da akademik ilerlemelerinin mümkün olacağını belirtti.

Hastanenin hizmet sunum standartları açısından daha güçlü hale geleceğini ifade eden Aşkın, 'Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin de güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'nin ve dünyanın sayılı kurumları arasında yer alacak.' değerlendirmesinde  bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.