Hava Durumu

Bursa'ya üniversite müjdesi

Nüfusu ve ekonomisiyle birçok ili geride bırakan Bursa'nın İnegöl ilçesinde üniversite kurulması için çalışmalar hızlandırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2016 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2016 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'ya üniversite müjdesi
Oylat Boğazı Köyleri ve Mahalleleri Kadın Kalkınma Kooperatifi binasının temel atma törenine katılan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, İnegöl'e üniversitesi kurulmasına destek verdi.

Uludağ Üniversitesi'nin Türkiye’nin ilk 10 üniversitesinden biri olduğunu hatırlatan Ulcay, “63 bin 451 öğrencimiz var. Bunun bir fakültesi İnegöl’de. İlerde il olacaksınız sanırım. İşletme fakültemiz ve meslek yüksekokulumuz burada. Toplam 3 bin civarında öğrencimiz var. İnegöl, Bursa’nın en büyük ilçesi. Üniversiteye kavuşmasını istediğimiz ilçelerden biri. Şayet bu konuda siyasetçilerimiz karar verirlerse, İnegöl İşletme Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu ile Yenişehir Meslek Yüksekokulu'nu yeni kurulacak üniversiteye seve seve veririz" dedi.

Rektör Ulcay, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı da ziyaret etti. Aktaş, “Belediye olarak kanunların el verdiği ölçüde üniversitemize destek olmaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki üniversitemiz bilgi üretirse ve iyi personel yetiştirirse hem ilçemizin, hem de ülkemizin geleceği daha aydınlık olacaktır. Rektörümüze katkı ve destekleri için çok teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.