Hava Durumu

Bursa'yı sarsan cinayette karar çıktı

Bursa’nın Gemlik ilçesinde geçtiğimiz yıl Aralık ayında fabrikada çalışan bir yıllık evli Düzgün Akyıldız’ı (29) internet kafenin önünde bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan Erşan Yıldız’a müebbet hapis cezası verildi. Olayın buralara kadar geleceğini tahmin etmediğini belirten tutuklu sanık Erşan Yıldız, pişman olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'yı sarsan cinayette karar çıktı
Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen ancak katılımcıların yoğunluğu sebebiyle 3. Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonu'nda görülen duruşmaya tutuklu sanık Erşan Yıldız (23), maktulün eşi Irmak, annesi Yadigar, babası Turhan, ağabeyi Çağdaş ve kız kardeşi Dilara Akyıldız ile tarafların avukatları ve müştekilerin yakınları katıldı. 

Mahkeme kapısında bekleyen Düzgün Akyıldız'ın diğer yakınları ile aileye destek olmak için gelenler salonda yer olmadığı gerekçesiyle içeri alınmadı. Akyıldız ailesinin avukatı Murat Özdemir, sanığın tahrik indiriminden yararlanmak için savunmasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğunu iddia etti. 

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, sanığın olay günü 5 saat boyunca bir internet kafenin önünde alkol aldığını ve yoldan geçenlerle maktul Düzgün Akyıldız'a sataştığını ve sonrasında cinayetin işlendiğini söyledi. 

Tutuklu sanık Erşan Yıldız, yaptığı son savunmasında "Düzgün Akyıldız'ı öldürdüğüm için pişmanım. Olayın buralara geleceğini tahmin edemedim. Düzgün çok iyi bir insan, olaydan dolayı pişmanım” dedi. Mahkeme heyeti, tarafların avukatlarını ve sanığın son sözünü aldıktan sonra, Sanık Erşan Yıldız'a "Kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası verdi. Kararın ardından salondakiler ve Akyıldız'ın yakınları uzun süre alkışlayarak mahkeme heyetini tebrik etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.