Hava Durumu

Cemalettin Torun: Kadınlarımıza en çok şefkat yakışır

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2016 19:58
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 19:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cemalettin Torun: Kadınlarımıza en çok şefkat yakışır
Başkan Cemalettin Torun, kadının şefkat ve cemalin mazharı olduğunu belirterek, "Aile hayatı, karşılıksız ve ebedi muhabbetle varlığını sürdürür. Bütün insanlık için dünyayı daha güzel kılan kadına yönelik şiddet, en büyük insan hak ihlalidir. Şefkat timsali kadınlarımıza dünyanın hemen her yerinde ne yazık ki şiddet; en çok öldürme, dayak, tehdit, özgürlüğün kısıtlanması ve aile içi şiddet eylemleriyle rastlanan ortak bir mesele olarak kayıt altına alınmıştır. Aile, insanlığın dünya hayatında en kapsamlı merkezi, en esaslı zembereği ve dünya saadeti için bir cennet, bir sığınaktır. Herkesin evi ve ailesi, kendisi için küçük bir dünyadır ve o hanede aile hayatının ayakta kalabilmesi için samimî, ciddî, fedakârca hürmet, şefkat ve merhamet gereklidir" dedi.

Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in ‘Cennet annelerin ayakların altındadır’ hadisine mazhar olan, hayatımızın her anında yanımızda yer alan, yüreklerindeki sevgi ve şefkati bizlere karşılıksızca sunan kadınlarımıza İslam dininin en büyük değeri verdiğini ifade eden Torun, "İslam dini nazarında kadın, şefkat, merhamet, hürmet duyulması ve nezaket gösterilmesi gereken asil ve nezih bir varlıktır. Peygamber Efendimiz, kadınların narin, nazik ve kibar olduklarına işaretle, onların hiç kırılmaması ve incitilmemesi gerektiğini tavsiye etmiştir" ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.