Hava Durumu

CHP Bursa'dan TBMM Başkanı'na istifa çağrısı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’ın “Yeni Anayasa’da Laiklik Olmamalı” sözlerine CHP Bursa Örgütü’nden tepki geldi. İl Başkanı Şadi Özdemir, laikliğin milli egemenlik ve demokrasiden ayrı düşünülemeyeceğini ifade ederek Meclis Başkanı’nı istifaya çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2016 22:50
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2016 22:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP Bursa'dan TBMM Başkanı'na istifa çağrısı
Fatmagül EREL'in haberi...
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’ın “Yeni Anayasa’da Laiklik Olmamalı” sözlerine CHP Bursa Örgütü’nden tepki geldi.

İl Başkanı Şadi Özdemir, laikliğin milli egemenlik ve demokrasiden ayrı düşünülemeyeceğini ifade ederek Meclis Başkanı’nı istifaya çağırdı.

Özdemir, “Ülkemizin temel değerlerine yürekten inanmış milyonlarca vatandaşımız ve Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetimizin temel değerlerine, demokrasiye, özgürlüklerimize ve toplumsal barışımıza yönelen her saldırıyı hüsrana uğratacak güçtedir. İsmail Kahraman yaptığı açıklamalarla milli egemenliğin, demokrasinin ve Cumhuriyet değerlerlerinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni temsil etme yeteneğini kaybetmiştir. Oturduğu yüksek makam, kendisine büyük gelmektedir. Görevini bir an önce bırakmalı ve istifa etmelidir” dedi. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.