Hava Durumu

Çocuk Sokağı’nı çocuklar tasarlayacak

Nilüfer Belediyesi’nin hayata geçireceği ‘Çocuk Sokağı’ projesini minikler tasarlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2016 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2016 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çocuk Sokağı’nı çocuklar tasarlayacak
Nilüfer Belediyesi, çocuklar tarafından hayata geçirilen Oyun Engel Tanımaz Parkı’ndan sonra benzer bir projenin daha altına imza atmaya hazırlanıyor. Projenin tasarımını Oyun Engel Tanımaz Parkı’nda olduğu gibi yine çocuklar yapacak. Çocuk Sokağı tasarımını, özgürlük ve çevreyi değiştirme isteği en yüksek seviyede olan 6 yaş grubu çocukların yapması kararlaştırıldı. Çocuklar alacakları eğitimlerle meslekleri öğrenecek, daha sonra kendi sokaklarını tasarlayacak.

Çocuk Sokağı projesinin ilk adımı olarak Sosyal Pedagog ve Montessori Eğitmeni Tülay Şener, anaokulu öğretmenleri, Nilüfer Belediyesi çalışanları 6 yaş grubu öğrencilerle bir araya geldi. İlk buluşmada çocuklara, harita mühendisliği, şehir plancılığı, peyzaj mimarlığı ve katılımcılık konuları anlatıldı. Kendi sokaklarını tasarlayacak olan çocuklar, harita, konum, belediye, şehir, şehir planlama, peyzaj ve katılımcılık terimlerini öğrendi.

Eğitimler tamamlandıktan sonra Çocuk Sokağı’nın tasarımına geçilecek. Tasarımın tamamlanmasının ardından da Nilüfer’deki bir sokak trafiğe kapatılarak çocukların istediği şekilde düzenlenecek. Çocuklar da kendi tasarladıkları sokakta gönüllerince oyun oynayabilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.