Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirtaş, Bursa'da konuştu: Kışkırtmalara karşı dikkatli olun

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, darbenin başarılı olamadığını söyleyerek, “Ama, Kürt ile Türkü, Alevi ile Sünniyi birbirine düşürüp, iç savaş çıkartırız düşüncesi olanlar vardır. Onlara karşı dikkatli olalım” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 22:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 22:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Demirtaş, Bursa'da konuştu: Kışkırtmalara karşı dikkatli olun
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bursa’da partisinin il başkanlığının düzenlediği yemeğe katıldı. Burada konuşan Demirtaş, “Darbelerin, cuntanın, halkın iradesini hiçe sayan sivil ve masum insanları bombalayan katliamcı zihniyetin karşısında olacağız. Parlamentoyu bile bombalayacak, barbarlığa, gözü dönmüşlüğe cesaret eden bu darbecilerin tabii ki karşısında olacağız. İlk saatlerden itibaren hiçbir şekilde darbenin meşru bir zeminin olmadığını ortaya koyduk. Türkiye'nin birçok kısmı bu düşünce etrafından birleşti. Ülkedeki ne kadar yanlış olursa olsun, yaptıkları ne kadar yanlış olursa olsun, muhalefet olarak eleştirilerimiz ne kadar yüksek olursa olsun, sonuçta beğeniriz, beğenmeyiz, adil bir seçim olmuştur ya da olmuştur, ama görevdeki bir yönetime askeri bir darbe ile müdahalenin makul gerekçesi olamaz” diye konuştu.

“Hükümetin darbeye karşı yapacağı her türlü hukuki mücadelenin yanında olacağız”

Olağanüstü hali uzatmaya gerek olmadığını ifade eden Demirtaş, şunları söyledi:
“3-5 gün, 1 hafta, ondan sonrası ülkenin geneline tehdittir. Tutuklanan insanların adil yargılama, işkence görmeme hakkı vardır. Bu insanlar darbeci mi? değil mi? yargılama sürecinde belli olacaktır. Bu kadar adil yargılama olmadan insanlar mağdur olursa toplumdaki adalet duygusu zedelenir. Bizim savunduğumuz darbeyle mücadele sistemi hukuk mücadelesi olandır. Hükümetin darbeye karşı yapacağı her türlü hukuki mücadelenin yanında olacağız.”

“Bir tek biz sizi kandırmadık”

“14 yıldır yaptıklarınız aklınızı başınıza getiremezse yapacak bir şey yok” diyen Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:
“Gelen sizi kandırdı, giden kandırdı. Bir tek biz kandıramadık. Ben de ona yanarım. İnanın o da bizim dürüstlüğümüz. Kandırmaya çalışmadık. Kandırmaya çalışsak cemaatçilerden daha çok akılcıyız.”

“Kışkırtmalara karşı dikkatli olalım”

Bu dönemde Alevi, Sünni, Türk, Kürt, laik, dinci, HDPli, AK Partili kışkırtma yapanlar olabileceğine dikkat çeken Demirtaş, “Dikkatli olun. Daha önce de açıkladık. Her gece alanlarda darbeye karşı olanlar bizimde desteklediğimiz insanlardır. Bu durum herkesin hakkıdır. Darbeye karşı herkes sivil bir direniş ortaya koyabilir. Onlara saygı duyuyoruz ve tebrik ediyoruz. Provokasyona gelmemeliyiz. Ben meydanlara çıkanları, IŞİD’çi olarak göstermedim. Birileri çarpıtıyor. Ben, ‘Bu gösterileri fırsata çeviren IŞİD’çi kafaların olduğunu’ söyledim. IŞİD sevdalıları, hücreleri var. Bunlara karşı dikkatli ve duyarlı olun çağrısı yaptım. Bizde dikkatli olalım. Bizi birbirimize karşı kışkırtmalar olacaktır. Darbelerin en çok istediği şey budur. Darbe başarılı olamadı ama Kürt ile Türkü, Alevi ile Sünniyi birbirine düşürüp, iç savaş çıkartırız düşüncesi olanlar vardır. Onlara karşı dikkatli olalım” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.