Hava Durumu

El Nusra'nın Bursalı komutanı için gıyabi cenaze namazı

ABD saldırısında ölen El Nusra'nın Türk komutanına Bursa'da gıyabi cenaze namazı kılındı. Ülkü ocaklarından çıkmış, askerliğini doğuda özel birlikte yapmış. 7 yıldır Suriye'de savaşan Toprak, kurucusu olduğu 'sniper okulu'nun bombalanması sonucu öldü.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2014 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2014 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
El Nusra'nın Bursalı komutanı için gıyabi cenaze namazı
ABD'nin IŞİD'e düzenlediği hava saldırısında El Nusra'nın komutanlarından olan Türk vatandaşı 'Ebu Yusuf el Türki' kod adlı mermer ustası Ümit Yaşar Toprak'ın (38) da öldü. Suriye'de defnedilen Toprak için kardeşi Bursa'da gözyaşları içinde gıyabi cenaze namazı kıldırdı. ABD Başkanı Bush'a 10 yıl önce İstanbul ziyaretinde saldırı hazırlığında olduğu iddiasıyla tutuklanıp ceza alan kardeş Alparslan Toprak, "Ağabeyim IŞİD'in ölüm listesinde birinci sırasındaydı. 1.5 yıl içerisinde IŞİD, 3 defa suikast girişiminde bulundu. Bunlardan birinde bomba yüklü araçla sniper okuluna girdiler ve patlattılar. ABD, şu anda IŞİD'i vurmuyor, Özgür Suriye Ordusu üyelerini vuruyor. ABD'nin bombardımanı IŞİD ve Esad'a yarıyor" dedi. 

GIYABİ CENAZE NAMAZI 

Esad yönetimine karşı savaşmak için eşi ve 5 çocuğunu Bursa'da ailesinin yanına bırakarak Suriye'ye giden Bursalı mermer ustası Ümit Yaşar Toprak (38) önceki gece ABD'nin bombardımanında öldü. El Kaide bağlantılı El Nusra cephesinde kanas tim komutanı olduğu öne sürülen ve 'Ebu Yusuf el Türki' adıyla anılan Toprak'ın, kurucusu olduğu belirtilen İdlib'deki sniper okulunun bombalanması sonucu öldüğü belirtildi. Toprak dün (salı) Suriye'de toprağa verilirken, bugün (çarşamba) ise Bursa Çiftehavuzlar Mahallesi'ndeki Süleymaniye Camii'nde öğle vakti gıyabi cenaze namazı kılındı. Son olarak geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda ailesinin yanına gelen Toprak'ın cenaze namazını, "Önce kim şehit olursa onun cenaze namazını diğerimiz kıldıracak" diye sözleştiği kardeşi Alparslan Toprak kıldırdı. Toprak, "İnşallah intikamını almak nasip olur Müslümanlara. Bizim soyumuzdan 100 yıl sonra şehit çıktığı için şanslıyız. Abim Müslümanlar için oradaydı" dedi. 

"IŞİD'İN ÖLÜM LİSTESİNİN BAŞINDAYDI"

Gözyaşları arasında namazı kıldıran kardeş Toprak, ağabeyi için dua etti. Toprak, gazetecilere yaptığı açıklamada "IŞİD'in ölüm listesinde birinci sırasındaydı. 1.5 yıl içerisinde IŞİD, ağabeyime 3 defa suikast girişiminde bulundu. Bunlardan birinde bomba yüklü araçla sniper okuluna girdiler ve patlattılar. Hamd olsun ağabeyim o zaman kurtuldu. ABD'nin bombalı saldırısında şehit düştü. ABD, şu anda IŞİD'i vurmuyor, Özgür Suriye Ordusu üyelerini vuruyor. ABD'nin bombardımanı IŞİD ve Esad'a yarıyor" dedi. 

"IŞİD'İN ZALİMLİKLERİ ESAD'I GEÇTİ" 

Ölen Toprak'ın çocukluk arkadaşı Mehmet Bal ise, şunları anlattı: "Ümit 4 yıldır Esad'a karşı savaşıyordu. Cephe-tul Nusra'nın Türklerden oluşan yerel birliğindeydi. İdlib kasabasındaki sniper okulunun kurucusuydu. Burada kalıyormuş, ABD burayı bombalayınca ölmüş. IŞİD'in ölüm listesinin ilk sırasındaydı. Sadece Allah rızası için çalışıyordu. Onun için önemli olan Müslüman kardeşleri için cihat etmek, müslümanları korumaktı. Esad'ın zulmüne karşı koymak için oradaydı. Kesinlikle cemaatçi değildi. Ülkü ocaklarından çıkmaydı. O birliğin ambleminde hiçbir İslam örgütünde olmayan kurt kafası vardı. Ebu Kannas ed Türki adıyla da anılıyordu. 1990'lı yıllarda askerliğini doğuda özel birlikte yapmıştı. Birçok ödül almıştı. En son IŞİD'e karşı eylem planı yapıyorlardı. Esad'ın onlarla baş edemeyeceğini biliyorlardı. IŞİD'i bekliyorlardı. En son konuştuğumuzda, 'Biz oraya Müslümanları korumaya gittik, ama IŞİD'in zalimlikleri Esad'ı geçti. IŞİD'in Müslümanlıkla alakası yok' demişti" 

BUSH'A EYLEM İDDİASIYLA GÖZALTINA ALINMIŞTI 

Ümit Yaşar Toprak'ın, 2004 yılında İstanbul'da gerçekleştirilecek NATO toplantısında dönemin ABD Başkanı George W.Bush'a suikast planı yaptığı iddiasıyla Bursa'da El Kaide bağlantılı Ensar El İslam örgütüne yönelik operasyonda kardeşi Alparslan Toprak'la birlikte gözaltına alındığı belirtildi. Örgüt elemanlarına askeri eğitim vermekle suçlanan Toprak, yargılama sonucu beraat ederken, kardeşi Alparslan Toprak ise 12.5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Operasyon sonrası serbest kaldığında Ümit Yaşar Toprak, El Kaide ile bağlantıları olmadığını savunarak, "NATO toplantısının tarihini bile sorguda öğrendim. Evimdeki Çin malı saati, inşaattaki boruyu ve çatıdaki şeftali ağacı için kullandığım koyun gübrelerini bomba malzemesi diye lanse ettiler. Ama her duyarlı Türk vatandaşı gibi Amerika'nın Ortadoğu'daki politikalarını lanetliyordum" diye konuşmuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.