Hava Durumu

Faiz ve AP kararlarına Bursa'dan ilk tepki!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Merkez Bankası'nın faiz kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2016 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Faiz ve AP kararlarına Bursa'dan ilk tepki!
Burkay, yazılı açıklamasında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faiz kararıyla Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye ile müzakerelerin geçici süreyle dondurulmasına yönelik kararını değerlendirdi.

Türkiye'nin 27 çeyrektir ekonomik büyümesini sürdürdüğünü belirten Burkay, ülkenin, sınır komşularında yaşanan siyasi gerginliklere ve ekonomik krizlere rağmen pozitif değerlere sahip olduğunu bildirdi.

Burkay, Merkez Bankasının daha önce üst üste 7 kez faiz indirimine gittiğini, son faiz kararında dövizdeki dalgalanmanın etkili olduğunu ifade etti. Bu artışın piyasalar üzerinde olumsuz etki oluşturmayacağını belirten Burkay, "Merkez Bankası, beklentilerin ötesinde sınırlı ölçüde faiz artışına gitti. Kredi ve diğer faizlerde çok fazla artışa yol açmayacaktır. Bu artışın piyasalara negatif bir etkisi olacağını düşünmüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

AP'nin aldığı karar

Burkay, AP'nin müzakerelerin dondurulmasına yönelik kararına değinirken de söz konusu kararın bağlayıcı bir nitelik taşımadığını vurguladı.

Brüksel'de yapılacak AB Liderler Zirvesi'nin önemli olduğuna dikkati çeken Burkay, şunları kaydetti:

"AP'nin aldığı bu karar, Liderler Zirvesi ve AB Komisyonu'na bir öneri niteliği taşıyor. 13-14 Aralık'ta Brüksel'de yapılacak zirvenin sonuçları önemli. AB'nin de ilişkilerimizde Türkiye'ye karşı oluşturulmak istenilen negatif algının önüne geçecek yaklaşımlarda bulunması bu sürecin iyi yönetilmesine katkı sağlayacaktır. Sonuç olarak AP'nin bu önerisini liderler değerlendirecek. Zirveden çıkacak sonuçları takip etmeliyiz."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.