Hava Durumu

FETÖ'nün Bursa imamını yakalatana büyük ödül

Terörden arananlar listesine 37 FETÖ'cü eklendi. Bunların arasında FETÖ'nün Bursa imamı olan Cansun Sarıyıldız da var. Gri listede yer alan Sarıyıldız'ı yakalatana ise 300 bin TL ödül verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FETÖ'nün Bursa imamını yakalatana büyük ödül
İlker TÜRKER'in haberi...
İçişleri Bakanlığından, "terörden arananlar listesi"ne firari 37 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu eklendi. Bunlardan 8'inin, 4 milyon liraya kadar ödül verilen "kırmızı" kategoride yer alıyor.  

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 28 Ekim 2015 itibarıyla Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara verilecek ödüllere ilişkin bilgiler ve 5 renk kategorisinde aranan terör örgütü mensuplarının bilgilerinin bulunduğu "www.terorarananlar.pol.tr" adresli internet sitesi ile "@terorarananlar" isimli Twitter ve "@arananteroristler" adlı Facebook hesaplarının hizmete başladığı hatırlatıldı.

37 İSİM EKLENDİ

Terörden arananlar" listesine firari 37 FETÖ mensubu daha eklenirken, bunlardan 8'i 4 milyon liraya kadar ödül verilen "kırmızı liste"de yer aldı. Aranan şüphelilerden Adil Öksüz de "kırmızı" kategoride bulunuyor.

\\\\\\\"\\\\\\\"
Cansun Sarıyıldız

CANSUN SARIYILDIZ GRİ LİSTEDE

FETÖ'den cezaevinde tutuklu bulunan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput'un, göreve başlamasıyla örgüt tarafından Bursa'ya imam olarak atanan Cansun Sarıyıldız da terörden arananlar listesine girdi. Gri listede bulunan firari FETÖ'nün Bursa imamı Sarıyıldız'ı yakalatana 300 bin TL'ye kadar öldül verileceği bildirildi. 

\\\\\\\"\\\\\\\"

ZEKERİYA ÖZ DE GRİ LİSTEDE

HSYK kararıyla meslekten ihraç edilen savcı Zekeriya Öz de Bursa'dan arananlar listesinde yer alıyor. Öz de, Sarıyıldız gibi terörden arananlar listesinde yer alıyor.

\\\\\\\"\\\\\\\",
Bursalı eski savcı Zekeriya Öz de gri listede yer aldı

İşte listeye yeni eklenen o isimler;
\\\\\\\"\\\\\\\"
Öte yandan, "terörden arananlar" listesine yeni eklenenler arasında 18'i PKK/KCK'lı, 3'ü MLKP'li ve 3'ü DHKP-C'li olmak üzere 24 teröristin daha ismi bulunuyor.
\\\\\\\"\\\\\\\"





İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ÖDÜLLENDİRME SİSTEMİ

Terörle Mücadele Kananu kapsamına giren suçların aydınlatılmasını ve suç faillerinin yakalanmasını sağlayan ihbarcı kişilere müracaat etmesi halinde ödüllendirme yapılıyor. 

Aranan terör suçlularının, ihbar ile yakalanması durumunda ise oluşturulan komisyon, ihbarcıya verilecek ödül miktarını belirliyor. Verilecek ödül ihbar edilen kişinin önemine göre arttırılabiliyor. 

Ödül verlecek kişilire ait bilgiler gizli tutuluyor. Bu kimlikleri ifşa edenler hakkında ise yasal işlem yaplıyor.




 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.