Hava Durumu

Gemlik'te seçim var

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güler'in yerine vekaleten Başkan Vekili Refik Yılmaz'ın getirilmesine yönelik meclis kararı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından hükümsüz sayıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2012 00:19
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2012 00:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gemlik'te seçim var
Yolsuzluk iddiaları sebebiyle görevden alınan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güler'in yerine vekaleten Başkan Vekili Refik Yılmaz'ın getirilmesine yönelik meclis kararı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından hükümsüz sayıldı. Başkan vekilliği seçiminin yenilenmesi yönündeki karar Bursa Valiliği'ne gönderildi.

İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, görevde bulunan Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz'ın seçildiği meclis oturumunu geçersiz sayarak, Gemlik Belediye Meclisi'nin toplanarak başkan vekilliği seçimini tekrar yapmasına karar verdi. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün 10 Ocak 2012 tarihli alınan kararında şu ifadelere yer verildi:

"Bursa 3. İdare Mahkemesi, 30.06.2011 tarihli kararında, belediye meclisinin başkan vekili seçimine ilişkin kararının kesin ve yürütülebilir bir işlem niteliği kazanmadığı, adı geçen şahsın belediye başkan vekilliği görevini yürütmesini sağlayacak kesin ve icrai nitelikte bir işlemin bulunmadığı gerekçesiyle "davanın incelenmeksizin reddine" hükmetti. Dolayısıyla idarenin bu karara uygun işlem tesis etmesi gerektiği, bu çerçevede 5393 sayılı Belediye Kanununun 45. maddesi gereğince, geçerli bir meclis kararının oluşmasını teminen, belediye başkan vekili seçimi sürecinin yeniden başlatılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir".

Bilindiği gibi, 17 Mart 211 tarihinde yapılan ve AK Partili Refik Yılmaz'ın başkan vekili seçilmesi ile devam eden süreçle alakalı olarak CHP'nin çeşitli başvuruları vardı. Belediye meclisinde, Muharrem Sarı'nın AK Parti'ye geçmesi, Özkan Ateşli ve Cemil Acar'ın da açığa alındıkları için oy kullanamamaları sebebiyle CHP'nin 10 üyesi, AK Parti'nin 10 üyesi, MHP'nin 2 üyesi ile bağımsız üye Mehmet Çelik bulunuyor.

10 ayı aşkın süredir başkan vekilliği görevini yürüten Refik Yılmaz, bölge idare mahkemesinin yanlış bir karar aldığını belirterek, "Bu karar üzerinden alınan karar ne kadar doğrudur, bunu iyi incelemek ve anlamak gerekir. Biz, meclis üyesi arkadaşlarımız, başkan yardımcılarımız ve daire müdürlerimiz ile birlikte Gemlik halkı için hizmet ettik. En iyisini yapmayı hedefledik. Bu şekilde hizmete devam ediyoruz. Makam ve mevkiler geçicidir. Aslolan halka hizmettir. Halkın çıkarını korumaktır, önümüzde bir seçim süreci var. Bunun da en hayırlı bir şekilde neticelenmesini diliyorum" dedi.

Konuyla alakalı görüşlerini aldığımız MHP İlçe Başkan Yardımcısı Osman Durdu ise, "Süreci takip edeceğiz, hiçbir siyasi partiye karşı ön yargımız yok. Gemlik'in menfaatleri neyi gerektiriyorsa, kamu vicdanını tatmin edici bir şekilde, demokratik temayüller içerisinde belediye meclis üyelerimiz Gemlik'i başkan vekilsiz bırakmayacaktır. Arkadaşlarımızda konuyu en iyi şekilde değerlendirecektir" dedi.

Öte yandan 2009 seçimlerinde CHP'den belediye başkanı seçilen, ancak 2009 yılı Ağustos ayında başlayan savcılık incelemesinin ardından tutuksuz yargılanması devam eden Fatih Mehmet Güler, 2011 yılı Mart ayı başında İçişleri Bakanlığı'nın kararı ile görevden alınmış, başkan yardımcıları Cemil Acar ve Özkan Ateşli'nin meclis üyelikleri de askıya alınmıştı. (iha)





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.