Hava Durumu

Göründüğü gibi değilmiş!

Bursa’da, onlarca öğrencinin yabancı dil eğitimi gördüğü etüt merkezinin birinci katında bittiği iddia edilen ve sosyal medyada eleştiri konusu olan yangın merdiveninin göründüğü gibi olmadığı anlaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2016 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2016 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Göründüğü gibi değilmiş!
Dershane yöneticileri, hırsızlık olaylarının önüne geçmek ve vatandaşları rahatsız etmemek için merdivenin birinci kattan sonraki kısmının mandallı olduğunu ve kolayca açılarak aşağıya indiğini tatbikatla gösterdi. 

Merkez Osmangazi ilçesinde faaliyet gösteren bir dershanenin yangın merdiveninin birinci katta bitmesi vatandaşların tepkisini çekmişti. Sosyal medyada Aladağ'daki yangın faciasına atıfta bulunulup, bu durum skandal olarak nitelendirilmişti. 

Etüt Merkezi yöneticileri ise eleştirilere tatbikatla cevap verdi. Dersane yöneticileri, yangın merdiveni çıkışının kaldırımda bittiğini, vatandaşları rahatsız etmemek için birinci kattan sonraki kısmının mandallı yapıldığını bildirdiler.



Yangın merdiveninin pratik bir şekilde açıldığı, birinci kattan sonra merdivenin kolayca açılıp kanadığı ve gerekli izinlerinin de alındığı açıklandı. Etüt merkezinin yöneticileri, öğrencilerin can güvenliğinin her şeyden önce geldiğini belirterek, "Yaşanabilecek hırsızlık vak'alarına karşı merdivenin birinci kattan sonraki kısmını açılıp kapanabilir yaptık. Ancak bu durum yanlış anlaşılmalara sebep olmuş" dediler.



Öte yandan Bursa'da 3 yıldır yangın denetimi yapılmadığını belirten TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mart ise, “En son 28 Mart 2013 tarihine kadar 10 yıllık süreçte yapılan yangın denetimlerinde hastaneler, öğrenci yurtları, okullar, tarihi yapılar, oteller, dershaneler, huzurevleri, alışveriş merkezleri gibi yerler denetlendi. Ama Bursa'da öğrenci yurtlarında yapılan denetimlerde, tıpkı Adana'daki yurt yangınında olduğu gibi, yangın merdiveni çıkış kapılarının kilitli olduğu, yangın algılama sistemlerinin çoğunda olmadığı, olanların da çalışır halde olmadığı, zeminlerin kolay yanıcı ve yoğun zehirli gaz çıkışına sebep olan malzemelerle kaplı olduğu, yangın merdiveninin kolay yanıcı malzemelerin deposu gibi kullanıldığı, elektrik tesisatlarının uygun olmadığı gözlendi ve rapor edildi. Ama hazırlanan raporlar sonucu herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı, bu eksikliklerinin giderilmesi için ne gibi çalışmaların yapıldığı tarafımızca bilinmemektedir” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.