Hava Durumu

Hamileler bahar yorgunluğuna dikkat!

Uzmanlar, çalışan gebe kadınları bahar yorgunluğu konusunda uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hamileler bahar yorgunluğuna dikkat!
Bursa Zübeyde Hanım Doğum Evi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Serhat Ünal, bahar aylarında gebelerin çalışıyorlarsa bir müddet izin almalarını tavsiye ederek, "Eğer mümkünse kısa tatillere çıkmalarında fayda var. Demir, çinko, potasyum, B ve C vitaminlerinin takviyesi iyi olur. Bahar yorgunluğu bu vitaminlerin eksikliğinde ön palana çıkmakta. Çalışan gebeler için çalışma saatlerinin düzenlenmesi, uyku saatlerinin düzene sokulması gibi tedbirler alınabilir” dedi. 

Bahar yorgunluğunun nisan ve mayıs aylarında toplumun büyük kesimini ilgilendiren çeşitli rahatsızlıklara sebebiyet verdiğini ifade eden Ünal, “Bahar yorgunluğu, iş kaybı ve hareketin kısıtlanması gibi birtakım sıkıntılara sebebiyet veren önemli bir problemdir. Toplumun büyük bir kısmını ilgilendirdiği gibi gebeleri de ilgilendiriyor. Gebelerin kendilerine has olan bazı problemlerinin üzerine bahar yorgunluğunun eklenmesiyle beraber şikayetlerinin artması gebeliklerinin biraz daha zor şekilde geçmesine sebep olmaktadır. Gebelikte birtakım doğal hormonların gebe üzerine bindirdiği yükler var. Bunların bazıları yorgunluk hissi, iştahtaki değişiklikler, idrar gibi fonksiyonlardaki değişiklikler. Bunlara ilaveten bahar yorgunluğuyla nisan ve mayıs aylarında ortamdaki elektrik yükünün artmasına bağlı olarak gebelerin şikayetleri artıyor.

Gebelikte, gördüğümüz bahar yorgunluğu şikayetleri, uyku düzensizlikleri, bazen kabızlık, ishal şeklinde kendini gösteren boşaltım sistemi bozuklukları, eklem ağrıları, sabah yorgunluğu, özellikle sabah yataktan kalkamama, işe gitme isteğinin azalması gibi değişikliklerdir. Bahar aylarında gebelerin çalışıyorlarsa bir müddet izin almaları faydalı" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.