Hava Durumu

‘Harcımızda meslek aşkı, kent aşkı var’

14 Şubat Sevgililer Günü’nde İMO Çağdaş Mühendisler Gurubu Başkan Adayı Yaşar Poyraz tarafından düzenlenen özel etkinlikte bir araya gelen inşaat mühendisleri salona sığmadı.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2016 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2016 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
‘Harcımızda meslek aşkı, kent aşkı var’
Aileleriyle ve meslektaşlarıyla dostluk ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı etkinlikte konuşan İMO Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Yaşar Poyraz,  sağlam ve güvenli bir geleceğin inşası için çalışan inşaat mühendislerinin harcında meslek, aşkı kent aşkı olduğunu söyledi.
 
20-21 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek olan genel kurul öncesinde herkesi kucaklayan çalışmalarıyla seçim sürecine adeta damga vuran Yaşar Poyraz,  kısa sürede farkını ortaya koyarak gençlerin ‘Yaşar Abisi’, meslektaşlarının ise ‘Dostu’ oldu.

Her yaştan inşaat mühendislerinin aileleriyle birlikte Sevgililer Günü etkinliğinde meslektaşlarına seslenen İMO Çağdaş Gurubu Başkan Adayı Yaşar Poyraz,  bir kez daha altına basa basa ‘Değişim’ ve ‘Gençlik’  çağrısında bulundu.

 “Meslek örgütümüzü yeniden hak ettiği yere taşıyacağız”
 
Poyraz, “Düşünmeyi, öğrenmeyi, araştırmayı, sorgulamayı ve özellikle çözüm üretip yol gösteren, ulusal ve çağdaş bilgilerle donanımlı, yerel kültürüne sahip çıkan, tüm farklılıklara saygılı, yaşadığı kentin ve ülkenin geleceğine sürdürülebilir bir vizyonla bakan bir oda. Geçmişten emanet olarak devraldığı tüm kültürel, mesleki, manevi ve çevre değerlerini gelecek kuşaklara daha nitelikli bir halde devretmekle sorumlu olduğu bilincinde olan, her gün, mesleki alanda edinilen tecrübe ve birikimlerini gelecek kuşaklara aktaran, yol gösteren, bir meslek odası anlayışı için buradayız!” dedi.
Genç meslektaşlarına özel yer veren Yaşar Poyraz, değişimin gençlerle başlayacağını ve yükseleceğini kaydetti. Poyraz, kendi dönemlerinde tüm kademelerde etkin ve yetkin şekilde görev alacaklarını belirttiği genç mühendisler için birbirinden önemli çalışmalara imza atacaklarını açıkladı.



Gençlere,  Danışman ve Mali Mesuliyet Sigortası Zorunluluğu

Poyraz, “Genç meslektaşlarının yanında olan, onlara mesleğinin etik değerleri ve sahadaki vizyonunu anlatacak, öğretecek her yeni mezun genç arkadaşıma tercih ettiği çalışma alanında tecrübeli bir danışman meslektaş yönlendirmeyi yapabilecek bir meslek odası istiyoruz. Tüm meslektaşlarımın görev üstlendiği firmalarda ve kurumlarda görev alabilmeleri için mali mesuliyet sigortası zorunluluğu için çalışmalar yapabilecek bir oda istiyoruz” şeklinde konuştu.

Poyraz, TMMO yasasının güncellenmesi için bıkmadan, usanmadan çaba göstereceklerini de kaydederek,  “Bütün bu ilkelerin yeşerip öncelikle meslek odamız bünyesinde birlik için, geleceğe yön vermek için, mesleğin onuru için, yaşanabilir bir kent için, özgür bir meslek odası için, hukuksuzluğa ve rantiyeciye karşı güçlü ve paylaşımcı bir meslek odası için değişim şarttır! Uzun yıllardan beri alışagelmiş, sıradanlaşmış, meslek odası anlayışından, dinamik, özgür, irdeleye, sorgulayan, ses veren, yol gösteren, katılımcı ve çözüm üreten bir meslek odası için değişim şarttır! “ dedi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.