Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl Dostum hizmette

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteği ile Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Yeniceköy mahallesinde hayata geçirilen Doğa Sporları ve Turizm Merkezinin (DOSTUM) açılışı Bursa Valisi İzzettin Küçük’ün de katılımıyla gerçekleştirildi. 

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2016 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2016 18:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöl Dostum hizmette
Açılış törenine Bursa Valisi İzzettin Küçük, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Belediye Başkan Yardımcıları, bazı oda ve dernek başkanları, mahalle muhtarları, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

"Markalarıyla büyüyen bir İnegöl için uğraş veriyoruz"

Açılış öncesi konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz projeler ve yatırımlarla bir yandan mobilya, köfte, oylat kaplıcaları ve ayçekirdeği gibi marka değerlerimizin bilinirlik ve prestijini arttırmaya çalışırken, diğer yandan da kentimizin hem ekonomik alanda hem de sosyokültürel alanda daha iyi noktalara yükselmesi için çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda spor ve turizm faaliyetleri ile de anılan bir şehir olmak hedefi ile çeşitli projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Öncelikle doğa turizmi ya da diğer bir deyişle ekoturizmin dünya turizmi içinde son yıllarda ön plana çıkmasıyla şehrimizin bu alanda gizli kalmış olan zenginliğini ortaya çıkaracak, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteği ile Yeniceköy’de hayata geçirdiğimiz DOSTUM’un açılış törenine iştirak eden başta doğaseverler olmak üzere tüm misafirlerimize hoş geldiniz demek istiyorum. Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar şehir tasavvurunun aynı zamanda medeniyet tasavvuru olduğu bilinciyle hareket ederek bir kaç bölgesine, mahallesine ilgi gösterilen değil, bütün bölgelerine aynı hassasiyetle sahip çıkılan bir İnegöl; sahasında yetkin kişileri başka şehirlere kaptıran bir İnegöl değil, Türkiye’nin yetkinlerini şehrimize kazandıran bir İnegöl. Tek merkezden yönetilen bir İnegöl değil, içinde yaşayan her kesimin gönüllü katkılarıyla tesis edeceği bir kentin vizyonunu oluşturan bir İnegöl. Ulaşım arterlerinde günü kurtaran yaklaşımlar yerine, gelecek yüzyılı kucaklayan bir İnegöl için 12 yıllık bir perspektifle markalarıyla büyüyen şehir olmayı hedefleyen bir İnegöl için uğraş veriyoruz” dedi.

"Şimdi İnegöl'ü doğal güzellikleriyle tanıtma zamanı"

Başkan Aktaş sözlerine şöyle devam etti: “İnegöl, Allah’a hamdolsun şöyle bir başınızı kaldırıp etrafınıza baktığınızda da fark edeceğiniz gibi cennet misali muhteşem bir doğaya sahip. Yaylaları, suları, ormanları ve bunların içerisinde keşfedilmemiş yüzlerce doğal güzelliklerle bir yeryüzü cenneti. Şimdi İnegöl’ü doğasıyla, temiz havasıyla, doğal güzellikleriyle tanıtma ve bu potansiyeli ortaya çıkarma zamanı. Dostum Projemizin Bursa’mıza, ilçemize, Yeniceköy Mahallemiz ve çevresindeki kırsal bölgeye zenginlik katacağına ve şehrimizde yeni bir çekim alanı olacağına olan inancımı bir kez daha belirterek projemizin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

"İnegöl'e olan ilgisini gösteriyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İnegöl’ü ziyaretini tarihi bir gün olarak nitelendiren Bursa Valisi İzzettin Küçük ise, “Gerçekten çok güzel bir mekanda bu açılışı yapıyoruz. Dün İnegöl muhteşem bir gün geçirdi. 10 binlerce kişi sayın Cumhurbaşkanımızı karşıladı, bağrına bastı. İnegöl gerçekten tarihi bir gün yaşadı. Ben buradan bir daha Cumhurbaşkanımıza şükranlarımız arz ediyorum. Cumhurbaşkanımız memleketin her yerine gidiyor. Ama ilçeler arasında da gördüğünüz gibi çok sık gitmiyor. İl merkezlerine gidiyor. İnegöl’ü bir ilçe olarak seçti. İnegöl’e olan ilgisini, sevgisini, alakasını gösteriyor. Bu arada Mehmet Yıldız beye teşekkür ediyorum. Muhteşem bir kampüsü, eğitim külliyesini İnegöl’e kazandırmış. 26 tane ayrı bina, 6 okul, yaklaşık 5 bin öğrenci olacak. Bir güzelliği de genelde bu tür eserlere insanlar öldükten sonra ismi verirler. Bilirsiniz bizde zamanında yaşıyorken insanların çok kıymeti bilinmez. Öldükten sonra kim olursa olsun, hepimizin akrabası, ‘Ya ne iyi adamdı. Ya keşke yaşasaydı da başımızda dursaydı’ deriz, ah vahlarız. Mehmet Yıldız eşine o sağken bu güzelliği yapmış. Ben zarafetinden dolayı da teşekkür ediyorum. İnegöl sanayi alanında daha çok ismi biliniyor. Türkiye’de 800 milyon dolar ihracat yapan ilçe çok çok azdır. Buna mukabil 260 milyon dolar ithalatı var. Cari fazlası veriyor. Bu ilin üretim gücü gerçekten yüksek. İl dedim, Allah söyletti” dedi.

Konuşmaların ardından DOSTUM projesine destek veren kişi ve kurumlara plaket takdim edildi. Kurdele kesiminin ardından Vali İzzettin Küçük ve ilçe protokolü DOSTUM projesini inceledi. Vali Küçük, dedesiyle birlikte DOSTUM projesi açılışına bebek arabasında katılan 2 aylık Alparslan Kazımoğlu’nu kucağına aldı. En küçük sporcu diyerek Alparslan bebeği seven Küçük, Alparslan bebekle birde hatıra fotoğrafı çektirdi. Açılış töreni köfte ikramıyla son buldu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.