Hava Durumu

İnegöl'de 1 Mayıs sönük geçti

1 Mayıs İşçi ve Emekçilerin Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa'nın İnegöl ilçesinde de kutlandı. İnegöl’de sönük geçen kutlamalarda, Belediye önünden Atatürk Anıtı önüne kadar yürüyen grup, basın açıklaması ile kutlamaları sonlandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2016 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2016 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöl'de 1 Mayıs sönük geçti
Eğitim-Sen İnegöl Temsilciliği ile CHP İlçe yönetimi ve partililerin bulunduğu 50’ye yakın kişiden oluşan grup ellerinde pankartlar ile belediye önünden Atatürk Anıtına kadar yürüdü. Anıt önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan CHP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, "Tüm ulusumuzun işçi ve emekçi bayramı kutlu olsun. Bu gün sabah Gaziantep’te Emniyet Müdürlüğümüze hain saldırı gerçekleşmiştir. Bu saldırıyı da kınıyoruz" dedi.

"TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI"

Eğitim-Sen İnegöl Temsilciliği yönetim kurulu üyesi Güven Taş ise, “Ücret ve sosyal haklarda adaletsizliğe yol açan uyduruk statülerle bölünmeye, angarya çalışma ile emeğimizin çalınmasına, mezarda emekliliğe mahkum edilmeye tahammülümüz kalmadı. Performans tuzağı ile birbirine rakip-düşman hale getirilmeye, artan vergi dilimleri ile maaşımızın elimize geçmeden erimesine, bütçenin eğitime, sağlığa, emekçilere değil, savaşa ve güvenlik politikalarına aktarılmasına, soruşturma, sürgün, rotasyon ve mobbing ile itibarsızlaştırılamaya tahammülümüz kalmadı" dedi.
Konuşmaların ardından grup sorunsuz bir şekilde dağıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.