Hava Durumu

İnegöl'e dev fuar merkezi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yeni fuar merkezi yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2016 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2016 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöl'e dev fuar merkezi
MODEF, devlet ve sanayici işbirliğiyle ile yapılması hedeflenen dünya standartlarındaki yeni fuar projesi tanıtıldı. 50 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek devasa proje ilk kez mobilyacılara tanıtıldı.



Bir ziyaretçinin fuarın tamamını gezdiğinde 4 kilometre yol yürüyeceği, fuar alanının 58 bin metrekare teşhir alanına sahip olacağı, 50 bin metrekare kiralanabilir alan bulunacağı öğrenildi.



Hotel Park’ta düzenlenene toplantıda, fuarın hayırlı olması temennisinde bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bize düşen her şeyi yerine getirmeye çalışacağız. Bir yıl öncesine kadar belediyenin yüzde 40 hissedarı olduğu, benim de yönetim kurulu başkanlığını yapmaya çalıştığım bir organizasyondu. İMOS bir talepte bulunarak bu görevi bizden aldı. Mobilyacılar kendi göbeklerini kendileri kesecekler. 2014’ün yazında biz bir mobilya çalıştayı yapmıştık. Orada Mobiliyum AVM’nin açılmasını bekleyelim, süreç gelişsin demiştik. Ben fotoğrafa biraz genel bakıyorum. Herhangi bir kurum ya da dernek açısından bakmıyorum. Bunlar tartışılarak ortak alınacak kararlardır. Bu işin bir maliyeti var. Fotoğraf çok güzel. Türkiye ve dünya genelini ilgilendirecek bir proje ortaya çıkıyor. Basit bir rakam değil, buradan yüksek gerilim hattı geçiyor, TEDAŞ da başınızın çaresine bakın diyor. Bunu yukarı kaldırmanın bedeli 1 milyon. 29 yıllığına yap-işlet-devret şeklinde bir proje uyduruldu. Önemli olan projeye inanıp devam ettirmektir. Yapmak bir boyut, işletmek farklı bir boyuttur. İnegöl dışından firmaların gelip fuara katıldığını ve İnegöl’ün bu noktada cazibe merkezi olduğunu görmek çok güzel olur. Tarım fuarımızı bu yıl kafa kafaya kapattık. Tarımın desteğe ihtiyacı var. Allah kolaylık versin” diye konuştu.

Tanıtım toplantısına AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin ile Kaymakam Ali Akça'nın yanı sıra çok sayıda mobilyacı katıldı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.