Hava Durumu

İnegöl'e TOKİ bin 244 konut yapacak

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl ilçesine 2. etap TOKİ projesinde bin 244 konut yapılacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2012 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2012 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöl'e TOKİ bin 244 konut yapacak
İnegöl Sanayiciler ve İşadamları Derneği'ni (İNSİAD) ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 2. etap TOKİ konutları çerçevesinde yüzde 60'ı sosyal olmak üzere toplam bin 244 konut yapılacağını açıkladı.

Devlet Hastanesi'ne yapılacak yoğun bakım ünitesi ve teşvik paketiyle alakalı da bilgi veren Şahin, Başbakan Erdoğan'ın İnegöl'ü kendisine emanet ettiğini hatırlattı. Her türlü maddi ve manevi hizmetin içinde bulunmaya çalıştığını ifade eden Şahin, "Temel işimiz Ankara'da kanun çıkarmak. Milletvekilinin üç tane görevi vardır. Birincisi parlamentoda bulunarak parlamentoyu çalıştırmak. İkincisi yasama faaliyetlerinde bulunmak. Üçüncüsü de denetleme faaliyetinde bulunmak. Genelde biz milletvekillerinin denetleme faaliyetinin ne olduğunu çok insan bilmez. Bizim kamuoyu adına herhangi bir kamu kurumunu denetleme yetkimiz var. Zor bir görev olduğunu biliyoruz. Gücümüzün yettiği, aklımızın kestiği kadar hizmet etmeye çalışacağız. Sayın Başbakanım, bütün milletvekillerinin içinde, 'İnegöl'ü sana emanet ediyorum' demişti. 17 milletvekili arkadaşımız da şahittir. 'Senden çok şey bekliyorum' demişti. Ben de 'Utandırmayacağım inşallah efendim' dedim. İnegöl'ün ihtiyaç ve sorunlarını bildiğimiz için hemen işe başladık. Burada bir hakkı teslim etmem lazım. Şimdi Adana Vali Yardımcısı olan, eski Kaymakamımız Durmuş Gencer'in bende büyük emeği var. O dönem biz güzel bir çalışma temposu oluşturduk. Her gün 3 kurum müdürünü ziyaret ederek İnegöl'ün ihtiyaçlarını tespit ettik. Bu ziyaretlerden kendime bir yol haritası çıkardım. Yani sağlıkta, eğitimde, sanayide, köyde, kentte ne yapacağız diye bir çalışma planı çıkardık. Bunların hepsini yapacağız diye bir vaadimiz yok, ama iddialıyız. Çünkü, iddiası olmayan insan başarıyı yakalayamaz" dedi.

İnegöl'de ilk etapta 686 TOKİ konutunun yapıldığını ifade eden Hüseyin Şahin, "170 tanesi sosyal konut dediğimiz 84 metrekarelik konutlar. Ama biz 170 konut üretirken bine yakın talep gelmiş. TOKİ Başkanı ile yaptığımız görüşmelerde, 'bizim sosyal konuta ihtiyacımız var' dedim. 2. etapta yapılacak konutların sosyal konut olarak yapılmasını istedim. 2. etap TOKİ konutlarında 968 konut planlanıyordu. Israrlarım üzerine yeni proje çizildi. Yeni projeye 1244 konut sığdırdık. Konut sayısını hem 250 civarında artırmış, hem de sosyal konut talebinin yüzde 60'ına cevap vermiş olduk. Bölgeye bir tane de 32 derslikli lise binası kazandıracağız" dedi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.