Hava Durumu

İrgil'den Bursa'ya yeni üniversite teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Orhangazi Üniversitesi’nin yerine ‘Bursa 15 Temmuz Üniversitesi’ adıyla yeni bir üniversite kurulması için kanun teklifi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2016 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2016 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 İrgil'den Bursa'ya yeni üniversite teklifi
Hükümete birçok kez, kapatılan üniversitelerin birer milli servet olduğu ve hazır yerleşkeleriyle yine eğitim kurumu olarak devam etmeleri gerektiği çağrısında bulunan İrgil, “Geçtiğimiz hafta meclisten İzmir Üniversitesi ile Gediz Üniversitesi’nin yerine iki yeni üniversitenin kuruluş kanunu geçti. Aynı yöntemle Orhangazi yerine yeni bir üniversite kurulabilir” dedi.

TBMM Eğitim Komisyonu üyesi olan İrgil’in kanun teklifinin gerekçesinde şu ifadeleri kullandı:

"Toplam üç üniversiteden birinin faaliyetinin sona erdirilmesi ile Türkiye’nin dördüncü büyük kenti olan Bursa ilindeki üniversite sayısı ikiye düşmüştür. Bu da kentteki sosyal ve ekonomik dinamizmin azalmasına neden olacaktır. Eğitim için gerekli her türlü imkanın bulunduğu kurumun taşınmaz ve taşınır tüm mal varlıklarıyla yine eğitim için kullanılması, kamu kaynaklarının israfını önleyecek ve yerinde kullanılması anlamına gelecektir.”



İrgil’in verdiği kanun teklifinde kurulacak olan yeni üniversite mühendislik, iktisadi ve idari bilimler, mimarlık ile tasarım fakülteleri, fen bilimleri ve sosyal bilimler enstitülerinden oluşuyor. Kanun teklifinde ayrıca şu hüküm yer alıyor:
“Bu üniversitede, 667 sayılı OHAL kanun hükmünde kararnamesi ile kapatılarak taşınır ve taşınmaz tüm malvarlığı hazineye devredilen Bursa Orhangazi Üniversitesinin kapatılma tarihine kadar öğrenim gören öğrencilerinin aynı haklarla devamı. Mezun olan öğrencilerinin diplomalarının “Bursa 15 Temmuz Üniversitesi” ibaresiyle düzenlenmesi. Bursa Orhangazi Üniversitesi’nin kapatılma tarihine kadar görev yapan ve güvenlik soruşturmaları yapılarak suç unsuru bulunmayan öğretim üyelerinin aynı haklarla görevlerinin devamı. Bursa Orhangazi Üniversitesi’nin kapatılma tarihine kadar görev yapan ve güvenlik soruşturmaları yapılarak suç unsuru bulunmayan memurların aynı haklarla görevlerinin devamı yüksek öğretim kurulunca belirlenir.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.