Hava Durumu

İstanbul Caddesi'nde düğüm çözülüyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe T2 projesiyle ilgili Danıştay'dan yakın zamanda cevap beklendiğini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstanbul Caddesi'nde düğüm çözülüyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni hükümetin hayırlı olması temennisinde bulunurken, "Bursa yeni kabinede güçlü şekilde temsil edilecektir. Beklentimiz bu şekilde. İnşallah bunda bir değişiklik olmaz. Büyükşehir Belediyemiz olarak Bursa ve dışında bizlere düşen görevleri en güzel şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Dünya gündemine gelme konusunda güzel mesafeler alındı" dedi.

MECLİSTE MUDANYA TARTIŞMASI

T2 tramvay hattıyla ilgili Danıştay'dan cevap beklendiğini, yakın zamanda inşaatın yeniden başlayacağını ifade eden Başkan Altepe, Mudanya Sahil Projesi ile ilgili ise yeniden ihaleye çıktıklarını ve yer teslimi yaptıklarını inşaatın yakında başlayacağını kaydetti.

Başkan Altepe, Mudanya İskelesi'nin Bakanlar Kurulu kararıyla Büyükşehir'e verildiğini, yatırımları artık kendilerinin yapacağını vurgulayarak, "Büyükşehir olarak artık yatırımları biz yapacağız. Sahilde büyükşehir var. Yatırım yapmak için projeler onaylanıyor. İlk sahil planlarını yapan Bursa Büyükşehir. Planlar onaylandıkça yüzlerce trilyon yatırım lazım. Sahil ve ova kolektör 500 trilyon Buski'nin yatırımı var. Mudanya'nın sahiline çektiğimiz kolekter arıtma tesisi 100 trilyon. Mevcut raylı sistemin Mudanya'ya gitmesi için 100 trilyon gidecek. 3 kalemde Mudanya'ya 300 trilyon yatırım yapacağız. "Mudanya'nın üzerine niye gidiyorsunuz" eleştirisi var. Mütareke Binasını yaptınız, Hasan Bey Hamamı'nı restore ettiniz de elinizi mi tuttuk. Mudanya'da kimin elini tuttuk. Bizim sadece sahilleri süpürdüğümüz 3 tane makine 2 milyon TL. Eşkel'e gidin çalışma görün. Bundan önce ne haldeymiş. Bunları ilçe belediyesi yapsa, niye orada olalım. Bursa'nın parasını sahilde, kırsalda harcıyoruz. Yıldırım'ın raylı sistemini programladık. Yer üstünden gitmiyor. Yer altından yapacağız. Mudanya'ya ilave marina, liman, barınak yapacağız. İlçe belediyeleri yapsaydı büyükşehir orada olmazdı" diye konuştu.

Stadyumla ilgili eleştirelere de cevap veren Başkan Altepe, "Stadyumla ilgili kamulaştırması bitmeyen parsele girmemek için tuğladan çalışma yapılmış. Burada da çöküntü olmuş. Ufak tefek eksikler var. Bursaspor stad yaptı da elini mi tutuk. Böyle bir şans yok. Herkes memnun. Muhalefet eksik arıyor. Bardağın boş tarafına bakıyorsunuz. Herkes övüyor. Spor programlarını izleyin. Hangi stad için bu kadar övgü var. 45 tane firma ihaleye girmiş, en düşük veren almış. Bitirene kadar uğraşmışız. Kalan eksikleri bitirmek için çalışıyoruz. Bu bizden kaynaklanmıyor. Belediye binası için 42 firma ihaleye girmiş, en düşük veren işi yapmış. Ancak iflas eden, erteleme kararı alan var. Kamu İhale Kurumu böyle istiyor. Mahkemeden karar geliyor. Uğraşmak zorunda kalıyoruz. Diğer stadyumlar ve belediye binaları ile karşılaştırın. Ben her gün İnönü Stadı'nın üzerinden uçuyorum. İstanbul'a gidince helikopter oraya iniyor. Metrekare fiyatlarını, kalitesini ve kamulaştırma bedellerini karşılaştırın. 52 bin metrekare belediye binasını 52 milyon liraya yaptık. Metrekaresi bin liraya geliyor. Nerede böyle bir imalat ve fiyat var" diye konuştu.

MALCILAR BİNASI'NA 21 TRİLYON

Başkan Altepe, Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Projesi'nde bir virajı daha aldıklarını, Malcılar Binası için 9 dönümlük yere 21 milyon lira kamulaştırma bedelini ödediklerini kaydederek, "Bugüne kadar kamulaştırmaya 80 milyon lira harcadık. Artık bölgede zor olan binaların kamulaştırması bitiyor. Burası teşvik bölgesi. 1,5 milyon metrekare. Sıcaksu ile beraber Kültürpark'ı da içine kattık. Termal yatırım yapılacak. Onlarca trilyon lirayı bölge canlansın, Bursa kazansın, Türkiye'nin şaheseri ortaya çıksın" diye harcıyoruz. Malcılar Fabrikası'nın kamulaştırmasıyla dönüşüm büyük ölçüde hızlanmış olacak" şeklinde konuştu.

Canlı hayvan et borsası için Badırga'da kamulaştırmanın yüzde 60'ına geldiklerini anlatan Başkan Altepe, sosyal tesis sayısının 54'e ulaştığını, her ilçeden her bölgeden talep geldiğini, sahil şeridindeki çalışmaların devam ettiğini, deniz uçağına yeni araçlar alınmasıyla filonun güçleneceğini ve Yunuseli'ne de uçuşların başlayacağını, yeni yollar, yeni projelerle Türkiye ve dünya çapında Bursa'nın konuşulduğunu sözlerine ekledi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.