Hava Durumu

"İyi ki varsın Türkiye"

Bursa’da bir grup Suriyeli mülteci genç, Türkiye’ye teşekkür etmek için yürüdü. "İyi ki varsın Türkiye" diyerek slogan atan gençler, Halep'te devam eden Rus bombardımanına tepki gösterirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’na da teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2016 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2016 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"İyi ki varsın Türkiye"
Savaş sebebiyle memleketlerini terk etmek zorunda kalan 2.5 milyon Suriyeli mülteciye kucak açan Türkiye, hemen hemen bütün vilayetlerinde Suriye vatandaşlarına ev sahipliği yapıyor. Son verilere göre 2 milyon 255 bin 299 kayıtlı Suriyeliden 279 bin 574’ü kamplarda misafir edilirken, geri kalan kısmı ise 81 vilayete dağılıp, hayatlarını bu illerde idame ettirmeye çalıyor. 
Türkiye, 90 yılda çeşitli ülkelerden topraklarına sığınan 2 milyon sığınmacıyı kabul ederken, iç savaşın başladığı 15 Mart 2011 tarihinden bu yana sadece Suriyeli mülteci sayısı 2,5 milyonu buldu.

25 bini aşkın Suriye vatandaşının bulunduğu Bursa da, asırlar boyu sahip olunan kardeşlik kültürünü devam ettirmek adına Suriye'den gelen sığınmacıları bağrına basmış durumda. Ekserisi Osmangazi ilçesi olmak üzere il genelinde çeşitli bölgelere yerleşen Suriyeliler, bakkal, ayakkabı boyacılığı, süpürgecilik gibi unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin de yeniden hatırlanmasına vesile oldu.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANA TEŞEKKÜR

Halep'te iki gündür devam eden Rus bombardımanına tepki gösteren bir gurup Suriyeli genç, Bursa'da Kent Meydanı'nda toplanıp yürüyüş yaptı. "Halep yanıyor" yazılı pankart açan Suriyeli gençler, "İyi ki varsın Türkiye" tezahüratında bulundu. Zalim Esed rejimine karşı sergilediği tavır ve sığınmacılara gösterdiği misafirperverlikten dolayı Türkiye’ye çok şey borçlu olduklarını belirten sığınmacı gençler, Türkiye'ye ve Türk halkına teşekkür etti. 
Suriyeli gençler, Rus savaş uçaklarının 2 gündür Halep’te sürdürdüğü yoğun bombardımana Muş’tan tepki gösterip, "Dün Kut'ül Amare'de işgalcilere diz çöktürenlerin evlatları, yani bizler, Halep'te yaşananlara izin vermeyeceğiz" diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’ ve kendilerine sahip çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da unutmadı. Mülteciler, üzerlerinde Davutoğlu ve Erdoğan resimlerinin bulunduğu dövizleri kaldırıp sevgi gösterilerinde bulundu. Polis nezaretinde yürüyen gençler, olaysız bir şekilde dağıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.