Hava Durumu

Kalite rüzgarı Bursa'da esecek

Bursa’nın önde gelen kurum ve kuruluşları, 2016 yılı boyunca düzenleyecekleri 54 farklı etkinlik ile kaliteye dikkat çekecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2016 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2016 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kalite rüzgarı Bursa'da esecek
Bursa’da kamu ve özel kurum ve kuruluşları ile toplumun tüm kesimlerinin kalite konusunda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulmasını sağlamak, kalite algısını güçlendirmek ve kalite seviyesini iyileştirmek amacıyla, çok sayıda kurum ve kuruluş tarafından "2016 Yılı Kalite Yılı" adlı projeyi hayata geçirildi. Toplam 25 kurum ve kuruluşun ortaklığında yürütülecek olan proje kapsamında 2016 yılı boyunca 54 etkinlik ile Bursalılara birbirinden farklı konularda ‘kalite’ kavramı anlatılacak.

Uludağ Üniversitesi Rektörlük binası B Salonu’nda gerçekleştirilen 2016 Yılı Kalite Yılı Projesi’nin tanıtım toplantısına UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türk Standartları Enstitüsü Bursa Bölge Koordinatörü Ömer Eyyüpoğlu, Kalite Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok ve projeye destek veren kurum temsilcileri katıldı. Kalite kavramının 13. Yüzyılda ‘Ahilik Teşkilatı’ anlayışı ile başlatıldığına dikkati çeken UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, bugünkü kalite sistemlerinin temelleri olan mal ve kalite kontrolü, fiyat tespiti ve şimdilerde eksikliği çekilen ticaret ahlakının kontrol ve denetimi konusunda da önemli görevler üstlenildiğini vurguladı. Toplum olarak ortak kültürel değerlere bakılmadığını söyleyen Rektör Ulcay, “Toplum olarak gerçek anlamda ciddi, verimli ve zihinlerimizde yeni bir dönemi çağrıştıracak fikri tartışmalar yapamadığımızdan aslında sorumuz yok. Toplum olarak yoğun bir değişimden geçiyoruz. Her konuda sınırların değiştiği bir dönemdeyiz. Bu değişime göre konumlanabilmek için önce doğru okumak gerekmektedir. Maalesef toplum olarak ne soruları seviyoruz ne cevap aramayı. Yani mesuliyet almayı sevmiyoruz. Ama biz bunu kabul etmeyerek suçu başkalarına atıyoruz. Aslında bu olgunlaşmamış toplum tavrıdır. Suçu başkasına atan küçük bir çocuk gibiyiz. Hep başkaları bir şey yapıyor. Bizim hiçbir sorumluluğumuz yok. Acı bir gerçektir ki, mesuliyet almayı istemeyen toplumlara da ne yapmaları gerektiği söylenir. Toplumsal değişimleri zamanında okuyamadığımızda da, üretemediğimiz fakat kullandığımız teknoloji bizim değer yargılarımızı da dönüştürüyor. Bizim sıkıntımız herkesin yukarıdaki birilerine mesuliyet yüklemesi. Bizi birbirimize yaklaştıracak eserlere, kişilere, olaylara velhasıl toplumsal dayanışmaya ihtiyacımız var. Farklılıklarımızı koruyalım. Farklılıklarımızı korurken sen ile ben, biz ile onlar arasındaki saygı mesafesini de koruyalım” dedi.

KALİTEYE YATIRIM ÇAĞRISI

Türkiye algısının dünya ölçeğinde daha yukarıya taşınması adına, her alanda kalite ve markaya yatırım yapılması ve buna göre stratejiler üretilmesi gerektiğinin altını çizen Ulcay, “Yükseköğretimde kalite standardının yükseltilmesi adına YÖK bünyesinde kurulan ‘Yükseköğretim Kalite Kurulu’ da yükseköğretime erişim ve okullaşma oranının artırılması odaklı yatay ve sayısal büyümeden nitelik ve kalite odaklı büyümeye geçişte önemli adımdır. Bizler de, Uludağ Üniversitesi olarak, 3. Nesil Üniversite vizyonu ve “Bilgiden Üretime, Üretimden Ekonomiye” anlayışı ile Uludağ Üniversitesi’ni hem Bursa’nın hem de Türkiye’nin toplumsal ve ekonomik kalkınma hedeflerine daha yüksek katkı sağlayacak bir yapıya kavuşturuyoruz. Bilimsel üretimin niteliğini ve akademik eğitimin kalite çıtasını daha da yukarıya taşıyacak adımlarımızı atarken, kent dinamiklerimiz ile her zaman işbirliği ve istişare içinde olmaya özen gösteriyoruz. Uludağ Üniversitesi’nin destekleriyle, Kalite Birliği Derneği ve proje paydaşlarımız aracılığı ile gerçekleştireceğimiz Kalite Yılı etkinliklerinin de kalite bilincinin toplumun her katmanına yayılması adına önemli faydalar üreteceğine inanıyorum” diye konuştu.

54 FARKLI ETKİNLİK İLE KALİTE ANLATILACAK

Kalite Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok ise organizasyonda yer alan ve projeye destek veren 25 kurum ve kuruluşa teşekkür etti. Etkinliklerin sadece Bursa’da değil, Türkiye’nin farklı illerinde de yapılacağını belirten Işığıçok, tüm Bursalıları etkinliklere destek olmaya davet etti.

PROJEYİ DESTEKLEYEN KURUM VE KURULUŞLAR

Projeye Uludağ Üniversitesi'nin yanı sıra Kalite Birliği, TSE, Bursa Platformu, Bursa Ticaret Borsası, Rumelisiad, Veteriner Hekimler Odası, Dünya Helal Birliği, TÜİK, ULUTEK, U.Ü. İİBF, U.Ü. UKAM, İŞKUR, TOSYÖV, Yeşilay, ENVERDER Bursa Şubesi, Hayvan Hakları Derneği, Bursa Tüketicileri Koruma Derneği, TÜDEF, ULUTÜKODER, Çevrem, PERYÖN, Gıda Müh. Odası Bursa Şubesi, BEGD ve Ekonometri Topluluğu destek verecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.