Hava Durumu

Kırmızı biber Bursalı üreticilerin yüzünü güldürdü

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde kırmızı biber üreticisinin yüzü gülüyor. 

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2016 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2016 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kırmızı biber Bursalı üreticilerin yüzünü güldürdü
Yeşil biberden umduğunu bulamayarak zarar eden üreticinin yüzü kırmızı (kabya) biber sayesinde güldü. Yenişehir ilçesine bağlı Yolören köyünde yetiştirilen kabya cinsi biberlerin fiyatı ve kalitesi bu yıl üreticiyi ve ihracatçıyı sevindirdi. Köye gelen kabzımallara mahsulünü 90 kuruş ile 120 kuruşa satan çiftçiler memnun. Kırmızı biber pazarlarda ise 2 ila 2,5 liradan satılıyor. İlçede 4 bin dönüm araziye biber ekildiği ve 16-18 bin ton rekolte beklendiği bildirildi.

Uzun yıllardır biber üreticiliği yapan Savaş Ünlü, “İç ve dış pazara satılan kabya biberi hasadı devam ediyor. Son hasat dönemine geldik. İç piyasada salçalık olarak kullanılan bu biber, yurt dışına da ihracat ediliyor. Köyümüze gelen firmalar ihracata yönelik de alım yapıyor. Mart ayında ekimine başladığımız biberlerin artık hasadı bitiyor. Yeşil biberden yüzümüz gülmese de kayba fiyatları bizi tatmin etti” diye konuştu.

Yolören köyüne gelen firmalar kabya biberini İngiltere, Rusya, Almanya Kuveyt, İsveç Danimarka ve Arap ülkelerine ihraç ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.