Hava Durumu

Mandıras deresi ıslahında sona gelindi

Son 5 yılda altyapı yatırımlarına 1 milyar 300 milyon TL’den fazla kaynak aktaran Büyükşehir Belediyesi, muhtemel sel baskınlarına karşı Kestel ilçesindeki Mandıras deresini ıslah ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2016 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mandıras deresi ıslahında sona gelindi
Alt yapı yatırımlarına son 5 yılda 1 milyar 300 milyon TL’den fazla kaynak aktaran Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi’de Ahmetbeyköy Deresi, Alman Kanalı, Cilimboz Deresi, Dereçavuş deresi, Gökdere, İsmetiye ve Nilüfer dereleri, Yıldırım’da; Hacıvat, Gökdere ve Akçalar dereleri, Nilüfer’de; Ayafatma Deresi, AyvalıdDeresi, Çalık deresi, Kurutma Kanalı Nilüfer deresi, Gemlik’te Çarşı deresi, Çatal deresi ve Karsak deresi, Mudanya’da; Çağrışan ve Çakal deresi ve Çayırbaşı deresi ıslah çalışmalarına Kestel Mandıras deresini de ekledi. Yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olan çalışma kapsamında Kestel’i boydan boya geçen Mandıras, Esentepe Mahallesi’nden Ankara yolu altına kadar uzanan yaklaşık 2 kilometrelik güzergah boyunca ıslah edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Son yıllarda yaşanan iklim değişikliklerine bağlı olarak birkaç ay içinde yağacak yağmurun birkaç saatte yağması sonucu ortaya çıkan sel baskınları tüm dünyada önemli bir sorun halini aldı. Bu nedenle olası sel baskınlarının önüne geçmek için şehir merkezindeki 25 dereyi temiz tutmak için çalışmalarıma devam ediyoruz. Hem son 8 yıldır kendimizde önemli bir sıkıntı yaşamadık, hem de derelerimiz güzel hale geldi” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.