Hava Durumu

Masal dünyasından sahneye

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün "kendi masalını, kendin yaz" projesi sahnede hayat buldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Masal dünyasından sahneye
Bursa’da 3 ilçede pilot olarak seçilen 5’er okulun katıldığı projede Namazgah İhsan Dikmen İlkokulu 3-A sınıfı öğrencileri görev aldı. Sınıf Öğretmeni Tolga Daştan'ın öğrencileriyle birlikte hazırladığı proje önce masal olarak dünyaya geldi. Masaldan tiyatro oyununa dönüştürülen "uyuyan saat", okulun konferans salonunda sahneye koyuldu.

\"\"

ZAMANI DOĞRU KULLANMAYI ÖĞRENDİLER

'Uyuyan Saat'in şarkı sözleri ve müzikleri de 3-A sınıfı öğretmeni Tolga Daştan ve öğrencilerine ait. Sahne dekorlarının ve kostümlerin veliler tarafından hazırlandığı oyun, minik tiyatroculara zamanı planlı kullanmanın önemini de en keyifli haliyle öğretti.

\"\"

ÖĞRENCİLER SAHNEYLE TANIŞTI

3-A sınıfı öğrencileri ilk tiyatro deneyimlerini başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşarken, sınıf öğretmeni Tolga Daştan, “Bu projenin öğrencilerime hem sosyal gelişim hem de medeni cesaret açısından çok büyük katkı sağladığını düşünüyorum” dedi.  Daştan, başarıyla tamamladıkları proje ile öğrencilerinin içlerindeki sanat duygusu ve becerilerin de ortaya çıktığını ifade etti.

\"\"

PROJENİN HEDEFİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Kendi masalını kendin yaz” projesi, 2’inci ve 3’üncü sınıflarda serbest etkinlikler dersinin, öğretmenlerin başka dersin telafisinin tamamlamak amacıyla kullanılmasından çıkarılıp, öğrencilerin yeteneklerini geliştirmeye yönelik etkinlik yapılmasını hedefliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.