Hava Durumu

Mehmetçiğin yemeği Bursa'daki merkeze emanet

BURSA’nın Gemlik İlçesi'nde bulunan Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezi Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri için satın alınacak her türlü gıda ve içecek örneklerini mikrobiyolojik, kimyasal, toksikolojik, serolojik, histolojik gibi analizlere tabi tutuluyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2016 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2016 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mehmetçiğin yemeği Bursa'daki merkeze emanet
Mehmetçiğin sağlığının emanet edildiği Türkiye Akreditasyon Kurumu tarafından da tescilli olan Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezi'nin Başkanı Veteriner Hekim Albay Eren Altıntaş, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Albay Altıntaş, "Türk Silahlı Kuvvetleri için alımı yapılan tüm gıdaların numunelerini biz burada detaylı inceliyoruz. Biz 'Olur' verirsek ancak o alım yapılıyor. Gıda maddelerinin içersinde 'ağır metal', 'bakteri' ve 'katkı maddeleri' tespit edersek olumsuz rapor veriyoruz" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri için satın alınan her türlü gıda ürünü, Bursa’nın Gemlik İlçesi'ndeki Askeri Veterinerlik Okulu ve Eğitim Merkezi'ne bağlı Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezi (GKAM) Başkanlığı laboratuarlarında titizlikle denetleniyor. Bursa, Eskişehir, Kütahya ile Balıkesir’in Erdek ve Bandırma ilçeleri, Yalova'nın yanı sıra, Türkiye’nin her yerinden bulunan kışlalardan gelen su ve gıda numuneleri mikrobiyolojik, kimyasal, toksikolojik, serolojik, histolojik analizlerinden geçiriliyor. Analizlerden sonra hazırlanan raporlarda, ağır metal, bakteri, katkı maddeleri araştırılıyor.

ORDUYA ALINAN TÜM GIDALAR ANALİZLERE TABİ TUTULUYOR

Tüm birlik ve kurumlara, hijyen kontrol ile denetim hizmetleri verdiklerini belirten Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezi Başkanı Veteriner Hekim Albay Eren Altıntaş, şöyle konuştu:

"Yaptığımız bu faaliyetlerle, birlik personelinin gıda güvenliği sağlayarak çok hassas bir görevi yerine getiriyoruz. Laboratuarlarımızda, Türk Silahlı Kuvvetleri için alımı yapılan tüm gıdaların, ilgili yasal mevzuatlar çerçevesinde analizlerini yapmaktayız. Bu kapsamda laboratuarlarımızda, mikrobiyolojik, kimyasal, toksikolojik, serolojik ve histolojik analizleri gerçekleştirmekteyiz."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.