Hava Durumu

Meteoroloji'den Bursa için flaş uyarı! Kar yağışı...

Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü sahasında bulunan Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya’ya kar yağışının çarşamba günü geleceği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2016 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2016 09:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meteoroloji'den Bursa için flaş uyarı! Kar yağışı...
Hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nde görevli Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, bölge genelinde hava sıcaklıklarının uzun süredir mevsim normallerinin 2 ila 4 drece üzerinde seyrettiğini hatırlattı.

Bugün ve yarın bölge genelinde sağanak yağışların etkisini göstereceğini aktaran Tarınç, “Bölgemiz geneli dün (pazar), gece saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava kütlesinin etkisi altına girdi. Bu yağışların bugün Bursa il genelinde yerel olarak kuvvetli olmasını bekliyoruz. Yağışlı sistemin Doğu’ya hareketi ile birlikte bugün (pazartesi) bölge genelinde sağanak yağışlar bekleniyor. Yarın (salı), bölge genelinde yine sağanak şekilde yağışlar devam edecek. Yarın akşam saatlerinden itibaren ise sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağını tahmin ediyoruz. Görülebilecek kuvvetli yağışların yol açabileceği ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olası olumsuzlara karşı da ilgilileri dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” dedi.

Meteoroloji Uzmanı Tarınç, kar yağışının çarşamba günü geleceğini de ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bu yağışlı sisteme ilavaten çarşamba günü Balkanlar üzerinden inecek olan soğuk hava kütlesi ile sıcaklıklar, hissedilir derecede 4 ile 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşecek. Çarşamba günü bölge genelinde kar yağışı bekliyoruz. Yılın yerde görebileceğimiz ilk karını çarşamba günü alacağız. Çarşamba gününden itibaren ise sıcaklıklarımız gündüz en yüksek 0-1 drece, gece de sıfırın altında 5-6 derecelere kadar düşecek. Çarşamba günü başlayacak kar yağışı, perşembe günü hafif kar serpintisi şeklinde devam edecek. Bugünkü tahminlerimize göre de, cuma günü kar yağışı beklemiyoruz. Ama gece sıcaklıkları sıfırın altında 8-9 derecelere kadar düşebilir. Gündüz sıcaklıklarının da maksimum 1 derece olacağını tahmin ediyoruz.”

Olası olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini anlatan Tarınç, “Uzun süredir yağış bekleyen çiftçilerimiz için bugün ve yarınki yağışların sevindirici olacağını düşünüyoruz. Bugün ve yarın güneyli, çarşamba ve perşembe günü de kuzeyli yönlerden rüzgarlar kuvvetlice esecek. Hafta başından itibaren bölge genelinde beklenen kuvvetli yağışlar ve kuvvetli rüzgarlar ile çarşamba günü beklenen kar şeklindeki yağışlarla hissedilir derecedeki sıcaklık azalmasının neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmasını, meteorolojik tahmin ve uyarıları takip etmelerini önemle arz ederim” şeklinde konuştu.

Bursa'da bugün ve yarın için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Hava sıcaklığı 15 derece civarında olacak ancak, yarına dikkat! Hava sıcaklıkları 9 dereceye kadar düşecek. 

ÇARŞAMBA KAR GELİYOR...

İki günü şiddetli yağmurla geçirecek olan Bursa'da 30 Kasım Çarşamba günü ise kar yağışı bekleniyor. Sıcaklıklar en düşük 2 en yüksek 5 derece olacak. 

Perşembe ve Cuma günü ise yağış beklenmiyor ancak soğuk hava etkisini hissettirecek. 

Bursa'da 5 günlük hava durumu...



ULUDAĞ'DA KAR VAR

Meteoroloji'nin yaptığı flaş uyarıların ardından tüm yurtta kar yağışı beklenirken Bursa'nın turizm cenneti Uludağ'da ise bugünden itibaren kar yağışı etkisini gösterecek. Yağış Perşembe gününe kadar sürecek. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.