Hava Durumu

'Mevcut sistem darbe üretiyor'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu, acilen 'darbe üretmeyen yeni bir sisteme' geçilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 06:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 06:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Mevcut sistem darbe üretiyor'
“Darbe girişimini özel kalemimden duydum” diyen Mehmet Müezzinoğlu, milletin dik duruşuyla büyük depremin atlatıldığını söyledi. Sistem değişikliğinin şart olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, “Sistemin adını koyup, demokrasi merkezli yeni bir anayasa yapmalıyız” dedi.

ABD'YE İADE RESTİ

Önceliklerinin terör üyelerini tasfiye etmek olduğunu vurgulayan Müezzin-oğlu, devlette boşluk yaşanmasına mü-saade edilmeyeceğini söyledi. Müezzinoğlu, Gülen'in iadesi için ABD'ye “Ortaklığınızın gereğini yapın. Yoksa B planımız hazır” diye seslendi.

Sönmez Medya'ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’nu Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Sönmez ve Cemil Sönmez karşıladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı daha sonra, AS TV ve Bursa Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Okan Tuna'nın hazırlayıp sunduğu programda darbe girişimine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Müezzinoğlu, “Köprülerin kapatıldığı haberi geldi. Sayın Başbakanımızı aradım ve 'emriniz ne olur?' dedim. 'Teşkilatlara haber verin, arkadaşlarımız toplansın, canımız pahasına mücadele edeceğiz. Herkes teyakkuzda olsun' dedi. Havaalanına iki buçuk saatte gidebildik. Belli bir yerden sonra yürüyerek ilerleyebildik. O gördüğüm manzarayı şöyle anlatabilirim; Milletimiz 15 Temmuz gecesi yeni bir tarih yazdı. Orada Çanakkale ruhu vardı” dedi. 



'KOPUKLUK MASAYA YATIRILDI'

Sistemin darbe üretmeye müsait olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, “Aydınlanması gereken noktalar var ama bir defa bu darbe girişiminin başarısız olmasını sağlayan iki temel unsur var; biri milletimiz, diğeri milletle bütünleşmiş Cumhurbaşkanımız. Sistemin oluşturduğu kopukluklar ciddi bir şekilde masaya yatırıldı. Bana göre bir sistem darbe üretmemeli, hain üretmemeli. Hainlerin organizasyonuna sistem zemin hazırlayamamalı. Askeri okula giriş sınavlarında başlayan, terfilerden sonra bu millet adına sorumluluk üstlenmesi gerekenler yabancı sistemlere hizmet edecek organizasyonu kurmasını analiz etmemiz lazım. Bunun otokontrolü yapılabilmeli. Farz edelim ki istihbarat çok iyiydi. Öncesinden önlendi. Sistem bunu üretiyorsa ne yapacağız? Ağaca bakarak ormanı gözümüzün önünden kaybetmeyelim. Sistemin darbe ürettiğini daha önce gördük” dedi.

'HUKUKU KURGULAMIŞLAR'

Milleti korumak adına olağanüstü hal ilan edildiğini dile getiren Müezzinoğlu, şunları söyledi: “Hukuk sizi öyle bir bağlıyor ki, hukuk sistemini öyle bir kurgulamışlar ki görevden alıyorsunuz, iki ay sonra tekrar geliyor. Kendi içinizde kördüğüm yaşıyorsunuz. Onları atıl görevlere koyuyorsunuz, onlar yine milletin maaşı ile sistem içindeki hainlerin organizasyonlarını koordine ediyor. Bu çarkı kırabilmek gerekiyor.  Bu millete hizmetle sorumlu olan neresi varsa buralarda millete ihanet edebilme ihtimali olanlar tasfiye edilecek. Buralar bataklık olmamalı. Olağanüstü hal 3 ayda tamamlanacaktır. İnşallah uzatılma ihtiyacı olmaz. Bu hainlerin yaptığı hukuksuzluğun insani değerlerle ölçülebilirliği var mı? Hukuk onları en kısa zamanda cezalandırabilecek bir yapıya dönüşmeli. Bu şer çok büyük hayırlara vesile olacaktır.” 

GÜLEN'İN İADESİ

Müezzinoğlu Fethullah Gülen'in iadesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunarak, “Bu ülkenin temiz vicdanlarını bu kadar haince emellere kullanan insanlık dışı yaratığa, bedelini ödetecek bir noktaya taşımak görevimizdir. Bu noktada ABD'nin ikiyüzlü davranmaması gerekir. Bu kadar belge sizin için anlamsızsa siz dürüst değilsiniz. 'Siyasi dost' diyorsak ona göre davranılmalı. Bir devlet, bir kişiyi niye korur? Hukuku yok sayacak kadar demek ki bu adam sana lazım" dedi. 

'İDAM KONUŞULABİLİR'

Müezzinoğlu, idam tartışmaları ile ilgili ise, “İdam cezasının Meclis’te tüm partiler tarafından değerlendirilmesi gerekir. 'Bundan sonrası için millete böyle tuzak kuranlar sonunda bilsin ki idam olacak' amacıyla idam konuşulabilir. Şu anda olağanüstü bir durumdan geçiyoruz. Belki biz 5 yıl önce adam gibi bir anayasa yapabilseydik böyle bir tablo ile karşılaşmayacaktık. Güvenli bir sistemi, bunun adını koyarak buna uygun bir anayasa yaparak sağlayabiliriz” dedi.(Fatmagül EREL) 




 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.