Hava Durumu

'MHP'yi itibarsızlaştırmak için organizasyonlar yapıldı'

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "MHP'nin itibarsızlaşmasının temennisi adına olağanüstü gayretler ortaya konuldu, çok ciddi imkanlarla bir takım organizasyonlar yapıldı.'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2016 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2016 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'MHP'yi itibarsızlaştırmak için organizasyonlar yapıldı'
Büyükataman, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) düzenlenen, partisinin il, ilçe teşkilatlarına yönelik bilgilendirme ve üye katılım toplantısında, 1 Kasım genel seçimlerinden sonra kendilerine yapılan eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Seçimin ardından her şeye ''Hayır'' diyen ve iktidar olma fırsatlarını elinin tersiyle iten bir siyasi hareket olarak yaftalandıklarını dile getiren Büyükataman, bugün geldikleri sürecin kendilerini haklı çıkardığını söyledi.

Parti olarak zorlu bir süreçten geçtiklerini anlatan Büyükataman, şöyle konuştu:

''1 Kasım seçimlerinin ertesi günü 2 Kasım'dan başlamak üzere olağanüstü kurultay çağrısını gündeme getirdiler, bu demokratik bir haktır. Bu hakkı kullanmak isteyen arkadaşlarımızın bu talebi gündeme getirmelerinde de bir mahsur yoktur ama bütün bu işler yapılırken milliyetçi hareketin geleneklerine, milliyetçi harekete yakışan adaba uygun davranmak zorunluluğu vardır. Sayın Genel Başkanımız kalp rahatsızlığı münasebetiyle hastaneye yattığı gün 400 civarında olağanüstü kurultay talebini ihtiva eden imza metni genel merkeze ulaştı. Ne dendi biliyor musunuz? Hatırlayanınız olacaktır; '400 imza verdik kalp krizi geçirdi, daha imza sayısını artırsaydık herhalde geberecekti' diyecek kadar alçak, seviyesiz üslup içerisinde bulunanlarımız da oldu.''

Büyükataman, bunun ülkücü harekete yapılabilecek en büyük hakaret olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

''Bu hakkı kullanırken ülkücü edep ve terbiyeye uygun bir hassasiyet içerisinde yaklaşım sergilemek zorundasınız. Bu hareketin tarihinde ilk defa seçilmiş il başkanlarından bir grup, kendi dahil olduğu o süreçte, kendisinin ödemesi gereken faturayı bir kenara bırakarak taşımış olduğu bu sorumluluğu gözardı ederek, partisini mahkeme kapılarına mahkum hale getirdi. Partisini mahkemeye verdi, bunlar yaşandı, şüphesiz tarihe gerekli notlar düşüldü. Bizler de gerekli notları aldık. 7,5 ay MHP tartışıldı. MHP'nin itibarsızlaşmasının temennisi adına olağanüstü gayretler ortaya konuldu, çok ciddi imkanlarla birtakım organizasyonlar yapıldı.''
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.