Hava Durumu

Müezzinoğlu'ndan Bursa'da başkanlık açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, yeni kabinenin kurulmasının ardından ilk kez geldiği Bursa’da ASTV’nin konuğu oldu. Kısa bir süre önce gerçekleşen genel başkanlık sürecinden, anayasa değişikliği, başkanlık sisteminden erken seçim tartışmalarına pek çok konuyu değerlendiren Müezzinoğlu, Türkiye’nin önünde duran sistemin milletin ümüğünü sıktığını belirterek, “Cumhur hak ve hukuku için başkanını seçmeli” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Müezzinoğlu'ndan Bursa'da başkanlık açıklaması
Rabia DENİZ'in haberi...
Sağlık eski Bakanı,AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, yeni kabinenin kurulmasının ardından ilk kez geldiği Bursa’da ASTV’nin konuğu oldu.

Bursa Hakimiyet Gazetesi ve ASTV Genel Yayın Yönetmeni Okan Tuna’nın sunduğu Platform Özel programında gündemi değerlendiren Müezzinoğlu, önemli açıklamalar yaptı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, kısa bir süre önce gerçekleşen genel başkanlık sürecinden, anayasa değişikliği, başkanlık sisteminden erken seçim tartışmalarına pek çok konuyu değerlendiren Müezzinoğlu, muhalefeti de sert sözlerle eleştirdi.

Kongre sürecinin gerekliliğine işaret eden Müezzinoğlu,”Hızlı değişiklik olması normaldir AK Parti olarak bizim kendi içimizdeki sorunlarla zaman kaybederek millete zaman kaybettirme gibi bir lüksümüz yok. Bir iktidar partisi olarak bu ülkenin, milletin iktidar desteğini almış olarak birinci sorumluluğumuz milletin isteklerine yanıt vermek. Bu süreç içinde kendi içimizde bazı değişiklikler için zaman kaybederek millete bedel ödetme hakkımız yok. Bugün de yeni bir değişikliğe ihtiyaç oldu ve seviye kırmadan dökmeden sorumluluğunu yerine getirdi. Esas sorumluluğumuz bu millettir” açıklamasını yaptı.

CUMHUR HAK VE HUKUKU İÇİN BAŞKANINI SEÇMELİ

Anayasa ve sistem değişikliğinin önümüzdeki dönemde gündeme geleceğini belirten Müezzinoğlu, “Mış gibi yapmak doğru değil. Bu partinin kurucusu bu misyonun lideri belli. Sistem ‘ayrı durman gerekiyor’ diyor, iktidar partisini yüzde 49.5’la iktidar yapan millet bunun kurucusunu da yüzde 52 ile cumhurbaşkanı yapmış. Bunu ayrıştırmak çok da mümkün değil. Bütün bu yürütme sürecine rağmen zaman zaman yürümeyen ve millete bedel ödeten sistem var. Bu ülkeye bu sistem bedel ödetiyor. 70 yılından bu yana rahmetli Özal ve Demirel dönemlerinde bedel ödettiğini yaşayarak geldik bu günlere. Millete karşı sorumluluğumuz varsa biz bedel ödeyelim ancak millet ödemesin. Bunun en doğrusu Başkanlık sistemidir. Cumhur hak ve hukuku için başkanını seçmeli” diye konuştu.



CHP SONU BELLİ OLMAYAN TİYATRO

Müezzinoğlu’nun hedefinde ana muhalefet partileri de vardı. MHP ve CHP’nin anayasa ve sistemle ilgili milletin lehine bir duruş sergilemediğini savunan Müezzinoğlu, “Başkanlık sistemi bizim kanımızı akıtmadan getiremezsin diyor. Demokrasinin olduğu bir yapıda bu cümleleri dile getirebilir mi? Milleti, demokrasiyi ve milli iradeyi merkeze alan bir muhalefet yok. 316 milletvekilimizle bu milletin ümüğünü sıkan sistem AK Parti’nin de ümüğünü sıkmaya başladı. Bu bedel ödeten sistemin tünellerinden hızla çıkmamız lazım. O nedenle genel başkan değişimine gittik. 2023 yılı hedeflerine bu ülkenin hızla gitmesi lazım. CHP’nin bu ülkenin temel sorunu iktidar değil muhalefet sorunudur. Milleti merkeze alan, ülkenin geleceğini düşünen güçlü bir muhalefete bu ülkenin ihtiyacı var. AK Parti dönemlerine baktığımızda istikrarlı duruşu belli olmayan koşullara göre günlük kararlar veren ana muhalefetimiz var. Dokunulmazlıklarla ilgili samimi kanaatinin ne olduğunu bir tane CHP’li kardeşim bilmiyordur. Neresinden bakarsan bak CHP’yi izlerken sonu belli olmayan bir tiyatro oyunu seyreder gibi seyrediyoruz. Bu büyük bir şanssızlık. Sistem değişikliğinde de kararı millet verecekse millete götürelim. Milletvekili arkadaşlarımızdan 330’u geçecek bir desteği alacağımıza inanıyorum” dedi.

KARARLILIĞIMIZ DEVAM EDECEK

Yeni hükümetin yol haritasında terörle daha etkin bir mücadelenin olduğunu da anlatan Müezzinoğlu, “Bu terörü ve örgütü yok etmek bu milleti yönetenlerin de boynunun borcudur. Terör bu milletin gündeminden çıkacak diyoruz diğer yandan bu örgütün mecliste temsilciliğini yapan grup, yeminini ederken bile terör örgütünün yanında duruyorsa bu millet adına temsilcilik yapamaz. En çok sevineceğimiz boyut ise bölge insanının terör örgütüne destek vermeme noktasına gelmiş olmasıdır. Gelecek hedefleri peşinde koşmak adına önemli bir kazanımdır. Vatandaşın duruşunu gördük. Esas kazanımımız budur. PKK ile de FETÖ ile de ilk günden itibaren mücadele azmi ve kararlılığımız olmaya devam edecek. Bu milletin kaderiyle oynamak ne PKK’nın ne de FETÖ’ nün haddinedir” dedi.

ŞU AN ERKEN SEÇİM SÖZ KONUSU DEĞİL

Müezzinoğlu, erken seçim tartışmalarıyla da ilgili konuştu. Partinin temel felsefesinin baskın seçim olmadığını, önceliğin millet olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, “Şu an erken seçim söz konusu değil. 1 Kasım’da verdiğimiz sözlerimiz var. Ekonomiyi büyüten yatırımı büyüten sıkıntıları azaltan orta gelir tuzağına düşmemiş stratejik alanlarda söz sahibi olan bir ülke için hızlı adımlara ihtiyacımız var. Hizmet yolculuğumuzda bir tıkanıklık yaşamıyorsak, taahhütlere yürüyebiliyorsak, AK Parti’nin ümüğünü sıkan bir sistem sorunu yaşamıyorsak muhalefetin destek vermediğini millete söyleriz ve günü gelince seçim meydanlarında millete havale ederiz” ifadelerini kullandı.

ALİ OSMAN SÖNMEZ DEVLET HASTANESİ 2018’DE

Sağlık Bakanlığı döneminde Bursa’ya yatırımların arttığını belirten Müezzinoğlu, verilen tüm sözlerin tutulacağını belirterek, “Bütün bu yatırımlar açısından Bursa’ya sözlerimiz ve borcumuz var. O sözlerimizi de fazlasıyla yerine getirme derdimiz var. Öncelikle Ali Osman Sönmez’e rabbim rahmet eylesin. Birçok alanda hizmet alanları var. Bir ay içinde temelini atmayı planlıyoruz adını taşıyan devlet hastanesinin. İhalesini yaptık. İhaleye katılanlardan bir itiraz var. O itiraz da anlamlı bir itiraz değil. Bu itiraz süresi 20 gün ve reddedilecek. Yükleniciye teslimi yapacağız. Ramazan ayı veya bayram sonrası temel atma merasimini de yapacağız. Yüklenme süresini olabildiğince daraltmaya çalışacağız. Onkoloji merkezleriyle yoğun bakımlarıyla yeni alanlarıyla müthiş bir merkez olacak. 2017 sonuna kadar yapıp 2018 yılında da hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.