Hava Durumu

Müezzinoğlu'ndan Bursa'ya hızlı tren müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bursa geleceğe bakıyor, geleceğe yürüyor." dedi. Müezzinoğlu, ayrıca Bursa'nın tek eksiğinin hızlı tren olduğunu da sözlerine ekledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2016 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2016 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Müezzinoğlu'ndan Bursa'ya hızlı tren müjdesi
Müezzinoğlu, Bursa'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bursalıların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Erdoğan'ın da Bursa'yı çok sevdiğine şahit olduğunu söyledi.

Bursa'nın, Erdoğan'ın kurucusu olduğu AK Parti'yi 2002 seçimlerinde güçlü bir şekilde, yüzde 41'lik oy oranıyla desteklediğini ve desteklemeye devam ettiğini anlatan Müezzinoğlu, 1 Kasım 2015 genel seçiminde de kentin 1960'tan sonra bir siyasi partiye en yüksek oy oranıyla, yüzde 54 ile AK Parti'nin yanında olduğunu hatırlattı.

Müezzinoğlu, cumhurbaşkanı seçiminde de Bursa'nın yüzde 55 ile destek verdiğini belirterek, "Bursa'nın bir sloganı var; 'Bursa büyürse, Türkiye büyür.' diyor. Bursa gerek sanayide gerek tarımda gerekse turizmde, bütün alanlarda büyüyen ve büyürken Türkiye'nin de büyümesine katkı sağlayan önemli bir şehrimiz." diye konuştu.

Bursa'nın Türk ekonomisinin büyümesine katkı sağladığını vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bütün olumsuzluklara, teröre, Rusya krizine rağmen ve 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen Bursa geleceğe bakıyor, geleceğe yürüyor. 'Sizinle beraber biz de her alanda varız' demeye devam ediyor. Bursa, artık sanayide katma değeri artan ve katma değer üretimine dönüşen bir bakış açısını önüne koydu. Bu anlamda, ülkemizin orta gelir tuzağından çıkmasıyla ilgili Bursamız lokomotif illerimizin başında geliyor. Bu nedenle Bilim ve Teknoloji Merkezi, Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi Bursamızda hizmet veriyor. Bursamız katma değer anlamında geleceğe daha güçlü yürüyebilmek adına 22 organize sanayi bölgesiyle ve Bursa Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile bu anlamda öncülük yapıyor."
Müezzinoğlu, Bursa'nın yarınlarının bugünden daha güçlü ve dinamik olacağını, kentin 2023 hedeflerine katkı sağlamaya devam edeceğini ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Şeyh Edebali, Osman Gazi'ye nasihatında diyor ki; 'Osman, geçmişini iyi bil ki geleceğe sağlam basasın, nereden geldiğini unutma ki nereye gideceğini unutmayasın.' Bu millet geçmişini iyi bilen, geçmişine sahip çıkan bir millet. Sayın Cumhurbaşkanım cumhur, geleceğe umudunu sizlerin başkanlığında bağlamış, nereden geldiğini ve nereye gideceğini sizin liderliğinize teslim eden bir cumhur, Bursa'da dün olduğu gibi bugün olduğu gibi yarın da yanınızda olacak, yanınızda olmaya devam edecek."

Bakan Müezzinoğlu, 1,1 milyar lira tutarındaki eserlerin Bursa'ya hayırlı olmasını dilerken, Bursa Şehir Hastanesinin 2017 sonu itibariyle tamamlanacağını, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu bağlantı yollarının da yıl sonunda kente ulaşacağını belirtti.

HIZLI TREN MÜJDESİ

Bursa'nın geciken tek bir projesinin kaldığını, onun da yüksek hızlı tren olduğunu belirten Müezzinoğlu, zemin ihale süreçleri ve zemin sorunları nedeniyle geciken projenin de inşallah en kısa sürede yoluna sokulacağını sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.