Hava Durumu

Mümin Gençoğlu kabri başında anıldı

Balkan Türkleri’nin önderi, Balkanlar’ın ve Türkiye’nin “Mümin Aga”sı, Bal-Göç ve BGF Federasyonu Kurucu Başkanı, Bursa sanayisinin duayen ismi Mümin Gençoğlu ölümünün 23.yılında da unutulmadı.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2016 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2016 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mümin Gençoğlu kabri başında anıldı
Bursa siyasetinde iz bırakan ve 19. Dönem Bursa Milletvekili de olan hayırsever işadamı Mümin Gençoğlu, yakınları ve sevenleri tarafından Emirsultan Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.  Törene, Mümin Gençoğlu'nun oğulları Turhan ve Orhan Gençoğlu ile ailesi, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdulkadir Karlık, Bal-Göç Başkanı Yüksel Özkan ve sevenleri katıldı. 

Anma töreninde bir konuşma yapan Turhan Gençoğlu, “Bir tek bavul ile Türkiye'ye göç eden, Bursaspor'un 1970'li yıllardaki başarılarında yönetim kurullarında görev alan, Bulgaristan'daki soydaşlarımızın sorunlarına çare bulmak amacıyla dava arkadaşlarıyla Bal-Göç'ü kurarak çok önemli görevler yapan, akabinde de soydaşlarımızın sorunlarını gerek uluslararası ve gerekse Meclis çatısı altında milletvekili olarak şehrimize ve bölgemize hizmet eden ve bu çalışmaları sırasında da elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz, gönlümüzde taht kurmuş, ekonomimize çok büyük hizmetler vermiş babamızı 23 sene sonra anmak için toplandık. Ruhu şad olsun. Mekânı cennet olsun. Bizleri 23 yıl sonra tekrar burada yalnız bırakmadığınız için şahsım, ailem, camiamız adına minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu. (Rabia DENİZ)
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.