Hava Durumu

Nilüfer Belediyesi'nden can dostlara pansiyon hizmeti

Bursa'da bayram öncesi, sahipli hayvanlara otel hizmeti veren bakım ve tedavi merkezinde yer kalmadı. Sahiplerinin günlük 10 lira ödediği Nilüfer Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne ait Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi şimdiden doldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2013 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2013 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nilüfer Belediyesi'nden can dostlara pansiyon hizmeti

Veteriner İşleri Müdürü Dr. Mürsel Büyükçoban, her yıl olduğu gibi bu yılda evcil hayvanların konaklaması hususunda ciddi bir talep olduğunu ifade ederek, "Önceliğimiz sokak hayvanlarınındı. Diğer evcil hayvanlar için ayrılan yerimiz ise şimdiden doldu" diye konuştu.

Hayvan severler, bayram öncesi evcil hayvanlarını gönül rahatlığı içinde bıraktığı Alaaddinbey Mahallesi'ndeki Nilüfer Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne ait Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ne akın etti. Günlük 10 lira ödeyen sahipleri, çok sevdikleri hayvanlarını bayram tatili boyunca buraya teslim etmeye başladı. Öncelik, sokak hayvanlarına verilen ve otelde olarak kullanılan merkezde bu yıl diğer evcil hayvanlar için ayrılan 15 kişilik yer şimdiden doldu. Bakıcıların üzerlerine titrediği otel misafirleri, kendilerini yalnız hissetmemeleri için özel kap oyuncak ve eşyaları da yanlarına alabiliyor.

Veteriner İşleri Müdürü Dr. M. Mürsel Büyükçoban, merkezin kuruluş amaçlarından birinin de sokak hayvanlarının bakım ve beslenmesinin yası sıra sahipli hayvanlar için verilen otel hizmetinin yer aldığını söyledi. Açıldığı 2004 yılından bu yana tüm tatil ve bayram süreçlerinde sahipli hayvanlara kısa süreli otel hizmeti verdiklerini anlatan Büyükçoban, "Sahipli hayvanlarımız, bireysel olarak hem kapalı hem de açık bölümlerden oluşan localarımızda bir kaç gün sevdiklerinden ve ailelerinden ayrı kalıyor. Onlara şefkat ve sevgi olarak ailelerine eşdeğer bir bakım imkanı sunuyoruz. Bunun için genelde ayırdığımız kapasite var. Bu kapasitenin tamamını otele ayırma gibi bir düşüncemiz olmuyor. Çünkü önceliğimiz sokak hayvanlarıdır. Yine de gelen talepleri karşılamak için bu konuda görev yapan arkadaşlarımız sağ olsun hazırlıklarını tamamlıyor. Bu hususta çok yoğun talep oluyor. O yüzden hayvan sahiplerinden önceden rezervasyon yaptırmalarını istiyoruz. Bize gelen hayvanlarımızı da konaklama süresinin ardından sahiplerine teslim ediyoruz" dedi.

Aşırı talebi göz önünde bulundurarak kapasiteyi çok da artırmak istemediklerini anlatan Büyükçoban, "Çünkü bu hayvanların sağlıklı bir şekilde teslim edilmesi söz konusu. Bu bayram için ayırdığımız 15 kapasitemiz var. Tamamı doldu. 12 kişi hayvanını getirdi. Diğerleri de son iki gün içinde gelecek. Otelimizi bayramda 15 kişi ile geçireceğiz. Misafirlerimizin kullandığı mamalara eş değer yiyecekler veriliyor. Temizlikleri yapılıyor. Kendilerinin kullandığı özel eşyalarını da alıyoruz. Kullandığı mamaların kalitesinde bir mama vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Ayrıca sokak hayvanları için 5'i manuel toplam 31 beslenme odağının bulunduğunu ve her gün düzenli olarak bu beslenme odaklarına su ve yiyecekler bırakıldığı anlatan Büyükçoban, hayvanseverlere seslenerek, "Bayram süresince hayvanseverlerimizden bu beslenme odaklarına gerekli su ve kuru mama bırakarak bize destek olmalarını da rica ediyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.