Hava Durumu

Orhangazi Üniversitesi hakkında flaş gelişme

Bursa’da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı tespit edildikten sonra kayyum atanan, ardından da darbe girişiminin ardından OHAL kararı ile kapatılan Orhangazi Üniversitesi hakkında sıcak gelişme...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2016 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2016 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Orhangazi Üniversitesi hakkında flaş gelişme
Bursa Hakimiyet yazarı Ersel Peker, dün köşesine taşıdığı ' Orhangazi Üniversitesi Bursa Teknik Üniversitesi olsun' önerisi ses getirdi.

Peker yaşanan gelişmelerin detaylarını bugünkü köşesinde kaleme aldı.

İşte Peker'in o yazısı:

Orhangazi Üniversitesi’nin Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) olması yönündeki önceki günkü yazımızın ardından dün önemli bir gelişme yaşandı.
Kurulduğu günden bu yana ana kampus sorunu çözümlenemediği için şehir merkezinde üç ayrı bölgede eğitim vermeyi sürdüren Bursa Teknik Üniversitesi’nin Kestel’deki inşaatı tamamlanıncaya kadar Orhangazi Üniversitesi’nde hizmet verebilmesi için adım atıldı.
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, dün Vali İzzettin Küçük ile bir araya gelerek her yıl artan öğrenci sayısıyla birlikte yaşanan yer sıkıntısının aşılabilmesi ve de üç ayrı yerde eğim veren fakültelerinin bir çatı altında toplanması için Orhangazi Üniversitesi’ne talip olduklarını iletti.
Bilindiği gibi Orhangazi Üniversitesi, paralel yapıya ait olduğu tespit edilmiş ve bir süre önce mahkeme kararıyla kayyuma devredilmişti.
Ortaya böyle bir durum çıkınca da Orhangazi Üniversitesi’nin amacına uygun olarak kullanılmasının en uygun koşulunun, kurulduğundan bu yana yer sıkıntısı nedeniyle bütünlük oluşturamayan BTÜ’ye verilmesi gündeme geldi. 
Daha doğrusu, BTÜ mevcut büyüyen birimleri devletçe karşılanan paralarla özel teşebbüsün binalarında kirada mı kalmalı, yoksa bedelsiz olan devletin mevcut binasında mı faaliyet göstermelidir meselesi tartışılmaya başlandı.
İşte bu sorunun cevabı Rektör Hoca’nın girişimleri Vali Bey’in “olur” vermesiyle alınmış oldu.
Ancak bu gelişme öncesinde BTÜ Rektörlüğü, yeni akademik yılında öğrenci ve bölüm sayısının artışıyla var olan sıkıntının daha da artacağını anlatan bir yazıyı Başbakanlığa gönderdi.
Rektör Hoca, alternatif olarak da daha önce Nilüfer Belediyesi’nin kiracı olduğu Nilpark’a aylık 75 bin lira kira karşılığında taşınmaları için de onay almıştı.
Malum darbe girişimi sonrasında ülkemiz tüm kurumlarında olduğu gibi paralel yapıya ait eğitim kurumlarının konumunun tasfiye süreciyle BTÜ’nün yer arayışına çözüm ışığı yanmış oldu.
Bugün Maliye Bakanlığı, YÖK ve Defterdarlık’la görüşülerek şu ana kadar kiracı konumunda faaliyetlerini sürdüren BTÜ’nün tüm birimlerinin Orhangazi Üniversitesi binalarına taşınması için girişimler başlayacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.